Naar inhoud
I.V.M Hemelvaartsdag zijn wij 9-05-2023 gesloten en worden onze bestellingen niet verzonden of bezorgd, hierdoor kan uw bestelling vertraging oplopen.
0

Wanneer ontploft een boiler?

Het risico dat een boiler ontploft is nihil. Er zitten altijd 2 tot 3 onderdelen tussen de elementen in een boiler die ontploffingen voorkomen. Er moet echt iets heel geks gebeuren wil een boiler ontploffen. Mocht een boiler ontploffen, dan zijn alle veiligheidselementen in de boiler kapot. Deze kans is opzich al heel klein doordat er meerdere elementen gebruikt worden in de boiler om die veiligheid te garanderen. Zelfs als alle veiligheidsonderdelen kapot zijn, dan is de kans dat een boiler ontploft nog nihil. 

Wat er gebeurt bij een ontploffing van de boiler:

Ten eerste moeten alle veiligheidselementen kapot zijn. De kans dat dit gebeurt is nihil. Ten tweede moet de druk in de boiler zover oplopen dat het risico bestaat op ontploffing. Echter: als de druk zover oploopt, dan is de kans vele malen groter dat pakkingen scheuren of dat er een scheurtje in de tank ontstaat. Hierdoor verdwijnt direct de druk die leidt tot een ontploffing. De kans op een ontploffende boiler is dus zo goed als nul. 

Lees ook deze blogs

Wat kost het om een bad te nemen
Wat kost het om een bad te nemen?
Geniet je ontzettend van een bad maar wil je te veel waterverbruik en hoge kosten vermijden? Zorg dan voor een energiezuinige boiler voor je bad.
Verwarmen met een airco goedkoper dan gas?
Wat is goedkoper: gas of stroom?

Elektrisch verwarmen goedkoper? Als er gekozen moet worden tussen gas of stroom, is stroom niet alleen duurzamer maar vaak ook nog goedkoper.