Naar inhoud
0

Alles over elektrische kachels

Een elektrische convector kachel verwarmt een ruimte met elektriciteit. Het is een flexibele oplossing voor ruimtes waar de centrale verwarming niet voldoende is, zoals in slaapkamers, woonkamers, zolders of tuinen.

Werkt op zonnepanelen

Snel en eenvoudig verwarmen

Bespaar op je gasrekening

3 of 5 jaar garantie

Klanten geven BoilerGarant een 8.9 op Kiyoh

Elektrische convector kachels

Waarom kiezen voor een elektrische kachel?

De voordelen van elektrische convector kachels zijn onder meer hun snelle werking, waarbij ze tot wel 25% sneller ruimteverwarming bieden dan centrale verwarming. Ze zijn nauwkeurig instelbaar, met een temperatuurbereik van 10 tot 30°C. Ze zijn efficiënt in energieverbruik. Met hun slanke en moderne uitstraling nemen ze weinig ruimte in.

Hoe werkt een elektrische convector kachel?  

Elektrische convector kachels werken door elektrisch een paneel of draadjes te verwarmen. De lucht die langs het verwarmde element stroomt, wordt warmer en stijgt op, terwijl koudere lucht daalt en weer wordt opgewarmd door de kachel, waardoor een continue luchtcirculatie en snelle opwarming van de ruimte ontstaat.

Welke elektrische kachel heb ik nodig?

Wat is het verschil tussen een elektrische kachel en een infrarood kachel?

Infrarood kachels werken op basis van infraroodstraling die direct objecten en personen in de ruimte verwarmt. Elektrische convectoren de lucht verwarmen door middel van een verwarmingselement, wat resulteert in een circulatie van warme lucht in de ruimte.

Welk vermogen heb ik nodig? 

Bij de productbeschrijvingen staat hoe groot de ruimte is die de kachel kan verwarmen, uitgedrukt in kubieke meters (m3). Kies een kachel die past bij de grote van je ruimte. Je kunt er ook voor kiezen meerdere kachels in een ruimte te plaatsen. 

 

Verschillende specificaties per model

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende specificaties. Deze specificaties variëren per model en bepalen hoe goed de kachel aan jouw specifieke behoeften kan voldoen.

Er zijn kachels met slimme functionaliteiten, zoals Wi-Fi connectiviteit. Dit stelt je in staat om de kachel op afstand te bedienen, wat handig kan zijn als je de verwarming wilt regelen terwijl je niet thuis bent. Deze functies kunnen ook helpen bij het efficiënter gebruik van energie, wat kan resulteren in lagere stookkosten.

buffervat
Minder CO2 uitstoot
Werkt op elektriciteit

Gasprijzen liggen relatief hoog. Met een elektrische convector kachel bespaar je op je gasrekening en verminder je CO2 uitstoot.

zonnepanelen
Werkt op zonnepanelen
Verlaag je energierekening

Elektrische convector kachels kunnen verwarmen op zonnepanelen. Zo bespaar je op je gasrekening.

Yannick pakt een bestelling in
Makkelijke montage
Zelf te installeren

Met weinig materiaal en benodigdheden, makkelijk en snel zelf te installeren.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.