Naar inhoud
0

Elektrische kachels

Wat zijn elektrische kachels?

Niemand vindt het fijn om te bibberen van de kou. Maar de centrale verwarming bereikt niet elk plekje in huis. Soms heb je een extra warmtebron nodig. Dan is een elektrische kachel de perfecte oplossingen. Gebruik de elektrische kachel voor in de slaapkamer of woonkamer of misschien zelfs op zolder of in de tuin. BoilerGarant houdt rekening met het feit dat niet iedere woning hetzelfde is. Daarom hebben wij gedacht aan de soorten elektrische kachels voor allerlei situaties. Lees je even mee?

Convector kachels

Elektrische kachels die je gemakkelijk ophangt op lastig te verwarmen plekken. Onze elektrische convector kachels verwarmen in een kort tijdsbestek grote ruimtes en nemen nauwelijks ruimte in beslag. We bieden van het vertrouwde topmerk Tesy vier verschillende lijnen elektrische kachel convectors. Namelijk, de bekende ConvEco serie, de HeatEco serie en de nieuwere FinEco en LivEco convectors, welke zelfs in een luchtzuiverende uitvoering leverbaar zijn. Er zijn elektrische kachels welke zijn uitgerust met een open raam/deur-detectie of bediening via Wi-Fi in een Smart-uitvoering.

Elektrische sfeerhaard

Een decoratieve sfeerkachel met warmte maakt de inrichting van jouw toch al gezellige woonkamer helemaal af. Naast warmte brengt de sfeerhaard namelijk ook een knus gevoel door het LED-vlameffect. De sfeerhaard is ook te gebruiken zonder dat deze verwarmt, terwijl je toch een gezellige sfeer creëert. Kies je er toch voor om de elektrische sfeerkachel te laten verwarmen, dan is hij binnen enkele seconden op temperatuur voor een gezellig avondje thuis. En dit alles veiliger dan een openhaard!

Elektrische kachels in de badkamer

Geloof het of niet, maar er zijn talloze badkamers in Nederland waarin geen centrale verwarming aanwezig is. In de zomer maakt dat niets uit, maar in de winter kan het erg vervelend zijn om de warme douchecabine uit te stappen en klappertandend in een koude badkamer terecht te komen. Met een elektrische badkamer kachel is dit probleem snel opgelost. Bekijk ons aanbod en kies voor een simpele badkamer heater of een luxe convector van gehard glas. 

Op zoek naar een kleine elektrische kachel?

Als je een compacte verwarmingsoplossing nodig hebt, is een kleine elektrische kachel een uitstekende keuze. Deze kleine elektrische kacheltjes, zijn ideaal voor kleinere ruimtes of als aanvullende warmtebron. Ze zijn niet alleen ruimtebesparend, maar bieden ook voldoende warmte voor hun formaat. Deze compacte kachels zijn perfect voor gebruik in bijvoorbeeld een thuiskantoor, slaapkamer of zelfs een camper, en bieden een handige en efficiënte manier om warm te blijven zonder de noodzaak van grote, omvangrijke verwarmingsapparatuur. Er is altijd een kleine elektrische kachel die aan je wensen voldoet.

Elegant, zo'n elektrische kachel aan de wand

Elektrische wandkachels zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en ruimtebesparing. Deze wandkachels, die eenvoudig aan de muur bevestigd kunnen worden, zijn handig voor kleinere woningen of kamers waar vloerruimte beperkt is. Een elektrische kachel aan de wand biedt niet alleen het gemak van uit de weg te zijn, maar ook een moderne uitstraling die past bij diverse interieurstijlen. Bovendien zorgt de montage van de elektrische kachel aan de muur voor een veilig gebruik, weg van huisdieren en kinderen.

Ga voor een zuinige elektrische kachel

In het tijdperk van bewust energiegebruik is het kiezen van een zuinige elektrische kachel een slimme zet. De zuinigste elektrische kachel biedt niet alleen comfort en warmte, maar helpt ook je energierekening te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Kijk bij het selecteren van een kachel naar modellen die bekend staan als energiezuinige elektrische kachels. Deze zijn speciaal ontworpen om een hoge warmteopbrengst te leveren met een lager stroomverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bij het overwegen van het stroomverbruik is het belangrijk om te weten hoeveel stroom een elektrische kachel verbruikt. Dit kan variëren afhankelijk van het model en de instellingen. Kleine, zuinige elektrische kacheltjes kunnen bijvoorbeeld ideaal zijn voor kleinere ruimtes, waar ze efficiënt verwarmen zonder onnodig energieverbruik. Door te kiezen voor een model dat bekend staat om zijn efficiëntie, kun je genieten van de warmte die je nodig hebt, terwijl je de impact op je elektriciteitsrekening en het milieu minimaliseert.

Wat is de beste elektrische kachel voor jou?

Het kiezen van de beste elektrische kachel hangt af van je specifieke behoeften en de ruimte waarin je hem wilt gebruiken. Voor de woonkamer zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar een model dat niet alleen efficiënt verwarmt, maar ook esthetisch aantrekkelijk is. Bij het overwegen van 'wat is de beste elektrische kachel' moet je denken aan factoren zoals energiezuinigheid, veiligheidskenmerken, verwarmingscapaciteit en gebruiksgemak. De ideale kachel combineert functionaliteit met energie-efficiëntie, zodat je comfortabel kunt blijven zonder hoge energiekosten. Voor kleinere ruimtes of specifieke behoeften kan een compact model de beste optie zijn. Uiteindelijk is de beste elektrische kachel degene die voldoet aan jouw persoonlijke verwarmingsbehoeften en past binnen je leefomgeving. Een elektrische kachel kopen doe je eenvoudig bij Boilergarant. Welke elektrische kachel kies jij?

Veelgestelde vragen over onze elektrische kachels

Een elektrische convector kachel is een van de duurzame manieren om elektrisch te verwarmen. Het dient als alternatief op de vrij traditionele centrale verwarming, die nog op gas werkt. Je hebt alleen een stopcontact nodig om hem aan te zetten.

Een elektrische convector kachel is eenvoudige te installeren, je hebt directe verwarming, is flexibel te verplaatsen en is vaak lager in aanschafkosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen.  Daarnaast verwarmt het op elektriciteit wat duurzamer is.

Het is essentieel om te controleren of de verwarmingscapaciteit van de kachel voldoende is voor de ruimte die je wilt verwarmen. Je kunt deze informatie vinden op de productpagina van al onze elektrische kachels.

Een elektrische kachel kan worden gebruikt als bijverwarming of in kamers waar geen centrale verwarming aanwezig is. Het is echter niet aan te raden om een elektrische kachel te gebruiken als hoofdverwarming, omdat het energieverbruik hoog kan zijn en het kan resulteren in hoge energiekosten.
Het energieverbruik van een elektrische kachel is afhankelijk van de grootte en het type kachel, de temperatuurinstelling en de duur van gebruik. Het verbruik kan variëren van enkele honderden watts tot enkele kilowatts per uur. Het werkelijke verbruik van onze elektrische kachels vind je op de productpagina's.
De installatie van een elektrische convector kachel is redelijk simpel. Je een handleiding convector kachel op de productpagina.