Naar inhoud
0

De water boiler lekt

Lekt jouw boiler? Dat is geen goed nieuws! Je boiler werkt dan opeens helemaal niet meer efficiënt en er ligt een plas water waar het niet hoort. Een boiler die lekt is dus een vervelende situatie. Maar: niet getreurd. Hier valt echt wel wat tegen te doen. En heus niet altijd een nieuwe boiler kopen. 

Waarom lekt de boiler?

Goed om te weten: een boiler lekt niet. Het is de inlaatcombinatie van de boiler die druppelt. Hierdoor denken mensen vaak dat de boiler lek is, maar dat is dus niet zo. De inlaatcombinatie moet aangesloten worden op een afvoerbuis. De inlaatcombinatie is een essentieel onderdeel bij een elektrische boiler. De inlaatcombinatie zorgt namelijk voor een veilige werking van de boiler. 

De functies van de inlaadcombinatie

De inlaatcombinatie heeft twee belangrijke functies: 

  • De inlaatcombinatie zorgt ervoor dat de druk in de boiler nooit hoger dan 8 bar wordt.
  • In de inlaatcombinatie zit een terugslagklep. Deze zorgt ervoor dat warm water niet uit de boiler kan lopen door de koud water leiding. De boiler is dus altijd vol en de terugslagklep zorgt dat de boiler vol blijft als er geen water wordt verbruikt. 

Kom er achter waar het lek zit

Als je een beetje handig bent, dan kun je de boiler uit elkaar halen en onderzoeken waar het lek zit. Als je weet wat er precies lek is, kun je dit aanpakken. Het kan namelijk zo zijn er een onderdeel in de boiler zit wat vervangen moet worden. Dit kan echter van alles zijn. 

Kristiaan die onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan boiler

De tank van de boiler kapot?

Dan is het uitgesloten dat je boiler nog te repareren valt. Een reparatie is dan uitgesloten en je zult op zoek moeten naar een nieuwe boiler. Uiteraard kan dit bij BoilerGarant. 

Installatiemateriaal nodig?

Heb je gevonden waar het lek door komt en heb je een nieuw onderdeel nodig voor in de boiler? Neem dan een kijkje in ons assortiment. BoilerGarant heeft verschillende boiler onderdelen op voorraad. Daarnaast is het benodigde installatie materiaal beschikbaar in onze shop. Heb je vragen of heb je hulp nodig met je boiler? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Lees ook deze blogs

keukenboiler 10 liter
Slim besparen met je boiler

Door efficiënt met je boiler om te gaan, bespaar je op energie en op kosten. Hier zijn enkele praktische tips die je helpen energie en geld te besparen.