Naar inhoud
Vrijdag 20 december vanaf 16.00 uur, 25 t/m 27 december, 31 december en 1 januari zijn wij gesloten. Wij wensen je fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar! 🎄✨
0

Alles over warmtepompboilers

Een warmtepompboiler voorziet je van warm tapwater. Het verwarmt water met warmte uit de omgeving, zo bespaar je tot 75% energie ten opzichte van een elektrische boiler!

Lees hieronder meer over warmtepompboilers of bekijk direct alle warmtepompboilers in ons assortiment. 

Ontvang €725 subsidie
Tot 75% minder elektriciteitsverbruik
3 garantie op je warmtepompboiler
Betaal veilig met iDeal, Creditcard of in termijnen met In3

Klanten geven BoilerGarant een 8.9 op Kiyoh

Warmtepompboilers

Wat is een warmtepomp boiler? 

Een warmtepompboiler is een boiler die met behulp van de warmte uit de omgeving water kan verwarmen. Een warmtepompboiler is een zuinig en duurzaam alternatief voor elektrische boilers en klassieke systemen voor het verwarmen van water. Warmtepompboilers zijn vooral bedoeld voor het verwarmen van tapwater, zoals water uit de kraan en douchewater. 

Hoe werkt een warmtepompboiler? 

Een warmtepompboiler gebruikt warmtepomptechnologie om warmte uit de omgevingslucht te halen en deze te gebruiken om (tap)water te verwarmen. De warmtepomptechnologie geeft deze warmte af aan het water in de boiler, waardoor het water verwarmd wordt. Het is daarom een energiezuinige en milieuvriendelijke manier om warm water te produceren.

Warmtepompboiler

Verschil tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler?

Een warmtepomp en een warmtepompboiler verwarmen alle twee op warmte uit de omgeving, maar ze hebben twee verschillende doelen en werkingen. 

Een warmtepomp wordt meestal gebruikt om een hele woning te verwarmen en eventueel te koelen, terwijl een warmtepompboiler specifiek is ontworpen om tapwater te verwarmen, voor douches en kranen.

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een mooie tussenstap, wanneer een reguliere warmtepomp nog niet rendabel is voor jouw huishouden of je enkel tapwater wil verwarmen en niet je gehele woning. Als je toch je steentje wilt bijdragen aan de energietransitie en aan het einde van de rit wilt besparen op je gasverbruik, dan is een warmtepompboiler een goede keuze.

buffervat
Energiezuinig
Bespaar tot 75%

Het grootste gedeelte van de energie om het water te verwarmen wordt uit de lucht gehaald, waardoor er minder elektriciteit nodig is. Je bespaart tot 75% ten opzichte van een elektrische boiler en zo op de energierekening. Een warmtepompboiler kan zelfs worden aangesloten op zonnecollectoren. 

zonnepanelen
Geen isolatie-eisen
Geschikt voor iedere woning

Een warmtepomp wordt vaak genoemd als alternatieve verwarmingsmethode. Deze kan echter niet zomaar in elke woning worden geplaatst. Een van de eisen voor een goed werkende warmtepomp is namelijk isolatie. Als je woning niet geschikt is voor een warmtepomp, kan de warmtepompboiler als alternatief kan worden gekozen voor het verwarmen van water. 

aquathermica
Subsidie
Ontvang tot €725

Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijke en energiezuinige manier om tapwater te verwarmen. De overheid moedigt het gebruik hiervan aan. Het is daarom mogelijk om subsidie aan te vragen via de ISDE-regeling die loopt tot 2025. De subsidie kan daarbij oplopen tot zo’n 30% van het aankoopbedrag. 

Lees hier meer over het aanvragen van subsidie.

Welke warmtepompboiler heb ik nodig?

Hoeveel liter inhoud heb ik voor mijn warmtepomp nodig?

Een warmtepompboiler van 200 liter is geschikt voor huishoudens met 1-3 personen, een 260 liter boile isr geschikt voor grotere huishoudens met 3-5 personen. Als je alleen woont of met z'n tweeën bent, is een 100 of 150 liter boiler meestal voldoende.

Het waterverbruik is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste grootte van de boiler. Als je bijvoorbeeld veel warm water gebruikt voor het douchen, baden of wassen, dan heb je een grotere boiler nodig. Het is daarom belangrijk om een inschatting te maken van het waterverbruik van je huishouden.

Bekijk alle warmtepompboilers

Warmtepompboiler met of zonder warmtewisselaar?

Er zijn warmtepompboilers met en zonder warmtewisselaar. Een warmtepompboiler met warmtewisselaar is aan te sluiten op andere verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of op zonnecollectoren om het vat mee op te warmen. Hierdoor maximaliseer je je energie-efficiëntie en is het een duurzame oplossing.

Een warmtepompboiler zonder wisselaar verwarmt het water volledig op warmte uit de omgeving en is niet aan te sluiten op andere verwarmingsbronnen.

Of ontdek welke warmtepompboiler het beste bij jouw situatie past met onze handige keuzehulp.

Invullen duurt 30 seconden
Kristiaan die onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan boiler
Installatie en onderhoud
We helpen je graag!

Onze vakkundige medewerkers helpen je graag met het installeren van de warmtepompboiler.

Vraag hier een vrijblijvende installatie offerte aan. 

Onderhoudswerkzaamheden aan een boiler
Garantie
3 jaar garantie
Je ontvangt 3 jaar garantie op een warmtepompboiler. Lees hier meer over de garantie
Overige vragen
Bestelling, levering en nog veel meer
Heb je nog vragen? Meer informatie vind je via de veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op! 

Overige vragen 

Kan ik een warmtepompboiler gebruik om mijn huis te verwarmen?

Nee, het gebruik van een warmtepompboiler is specifiek gericht op het verwarmen van tapwater. Een warmtepompboiler heeft namelijk een capaciteit berekend op het verwarmen van tapwater en zou dus vermogen tekortkomen als er hiermee een ruimte of zelfs huis verwarmd moet worden.

Is een warmtepompboiler geschikt voor vloerverwarming?

Het is niet aan te raden om een warmtepompboiler te gebruiken voor vloerverwarming, omdat deze niet voldoende vermogen levert voor het efficiënt verwarmen van een woning. Warmtepompboilers zijn specifiek ontworpen voor het verwarmen van tapwater en niet voor ruimteverwarming. Het inzetten van een warmtepompboiler voor vloerverwarming kan leiden tot een hoger energieverbruik en een verkorte levensduur van het apparaat.

Hoe lang kan ik douchen met een warmtepompboiler?

De warmwatertank van de warmtepompboiler heeft een aantal uur tijd nodig om helemaal op te warmen. Als je een boilervolume van 200 liter hebt, kun je ongeveer 25 minuten douchen (uitgaande van een standaard douchekop).

Wat is de levensduur van een warmtepompboiler?

De levensduur van een warmtepompboiler wordt beïnvloed door factoren zoals het type boiler, gebruiksintensiteit en onderhoudsniveau. Gemiddeld gaat een boiler tussen de 10 en 15 jaar mee. Regelmatig onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlengen en problemen zoals kalkaanslag verminderen. Het is daarom essentieel om de warmtepompboiler correct te installeren en af te stemmen op de waterbehoefte van het huishouden.

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler kan redelijk veel ruimte in beslag nemen. Als je beperkt in ruimte zit, dan bestaat de kans dat het niet heel efficiënt is om te gebruiken. In de meeste gevallen zal een warmtepompboiler de lucht van buiten aanzuigen en ook weer naar buiten uitblazen. Mocht de warmtepompboiler in een grote geventileerde ruimte geplaatst worden is het niet nodig om deze gaten naar buiten te boren.

Verder is het belangrijk om te weten dat een warmtepompboiler van 100 liter, maar ook in grotere capaciteiten, geluid maakt. Nu zijn ze zo stil mogelijk, maar dat neemt niet weg dat een gemiddelde warmtepompboiler te horen is, wat kan storen.

Tot slot is misschien nog wel het belangrijkste directe effect van de warmtepompboiler als je hem in de binnenruimte plaatst, dat het de ruimte koelt. Het onttrekt in het proces immers de warmte uit de ruimte, waardoor de ruimte in kwestie gekoeld zal worden.

Wat zijn de kosten voor installatie van een warmtepompboiler?

Bij het overwegen van een warmtepompboiler is het belangrijk om rekening te houden met de installatiekosten. Kosten voor een installatie warmtepompboiler verschillen nogal per situatie, dus op deze vraag kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Bij BoilerGarant kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor de installatie van een warmtepompboiler.

Hoe onderhoud je een warmtepompboiler?

Onderhoud aan je warmtepompboiler is niet verplicht, maar het wordt aangeraden dit jaarlijks of tweejaarlijks te laten doen. Regelmatig onderhoud garandeert namelijk een optimaal rendement en een langere levensduur van je warmtepompboiler. Tijdens het onderhoud worden de filters, condensor, koelmiddelniveaus, warmtewisselaar en ventilatoren gecontroleerd en gereinigd.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.