Naar inhoud
Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor jouw boiler installatie! Klik hier voor meer details.
0

Buffervaten zonder warmtewisselaar

Bij het kiezen tussen een buffervat met of zonder warmtewisselaar dient er rekening gehouden te worden met de specifieke behoeften en configuratie van het verwarmingssysteem. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel warmtebronnen er worden gebruikt, welk type medium in de bronnen en het vat zit, en wat de specifieke vereisten zijn qua temperatuur en druk.

  • Doorgaans goedkoper in aanschaf.
  • Directe warmteoverdracht van verwarmingsmedium naar warmtebron.
  • Geschikt voor systemen met 1 direct aangesloten warmtebron.
200-liter-zonder
Filter
Prijs
Aantal liter
Energielabel
Hoogte (cm)
Breedte (cm)
Diepte (cm)
Een moment a.u.b.…

Veelgestelde vragen over onze buffervaten

Een buffervat kan ervoor zorgen dat de boiler of warmtepompboiler efficiënter werkt, omdat het apparaat niet continu hoeft te werken om het water op de gewenste temperatuur te houden. Bovendien kan een buffervat bijdragen aan het verminderen van energiekosten door het gebruik van goedkopere stroomtarieven of door gebruik te maken van een externe warmtebron, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.
De grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het waterverbruik van het huishouden, de grootte van de boiler of warmtepompboiler en de beschikbare ruimte voor installatie. BoilerGarant helpt je graag bij het kiezen van de juiste grootte van het buffervat. Neem hiervoor contact met ons op.
Ja, een buffervat kan worden gebruikt in combinatie met een zonneboiler om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de zonnepanelen. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Ja, een buffervat kan ook worden gebruikt in combinatie met een warmtepomp om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de warmtepomp. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Het installeren van een buffervat kan complex zijn en het is daarom aan te raden om een professionele installateur in te schakelen. Wij kunnen ervoor zorgen dat het buffervat op de juiste manier wordt geïnstalleerd en aangesloten op de boiler of warmtepompboiler. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een installatie aan te vragen.