Naar inhoud
Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor jouw boiler installatie! Klik hier voor meer details.
0

Alle warmtepompboilers

Een warmtepompboiler voorziet je van warm tapwater. Het verwarmt water met warmte uit de omgeving, zo bespaar je tot 75% energie ten opzichte van een elektrische boiler! 

Een warmtepompboiler met warmtewisselaar is aan te sluiten op andere verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of op zonnecollectoren. Hierdoor maximaliseer je je energie-efficiëntie en is het een duurzame oplossing. 

Je bent van harte welkom in onze showroom om de warmtepompboiler eerst te bekijken. Dit kan tijdens onze openingstijden en zonder afspraak. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden.

Ontdek welke boiler of warmtepompboiler het best bij jouw situatie past.
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Filter
Prijs
Aantal liter
Hoogte (cm)
Compacte warmtepompboiler
Energielabel
Een moment a.u.b.…

Wat zijn warmtepompboilers?

Onderdeel van de energietransitie is het doel om van het gas af te gaan en daarom wordt er naar alternatieve middelen gekeken om te verwarmen. De warmtepomp komt hierin vaak ter sprake, maar is niet geschikt voor iedere woning. De haalbaarheid hangt onder andere af van de isolatie. Wanneer een warmtepomp geen optie is, sluit dat het gebruik van een warmtepompboiler echter niet uit. Dit is een kleinere, maar wel duurzame stap vooruit. De warmtepompboiler is niet afhankelijk van de woningisolatie en is vooral bedoeld om tapwater te verwarmen om warm water uit de kraan te krijgen.

De werking van warmtepompboilers

Een warmtepompboiler werkt op basis van de warmte in de omgeving, die wordt opgezogen en langs een warmtewisselaar gestuurd. De warme lucht zal dan verdampen tot een gas wat vervolgens bij de compressor terecht komt. Deze drukt het gas samen waardoor de temperatuur stijgt en dat wordt gebruikt om het water te verwarmen.

Het warme gas wordt namelijk door een tweede warmtewisselaar gestuurd richting het buffervat van de warmtepomp, waar het de warmte afgeeft aan het water. Dit warme water is vervolgens direct uit de kraan of in de douche te gebruiken. Het inmiddels afgekoelde gas  wordt weer terug gestuurd en met een expansieventiel wordt de druk verlaagd. Het proces wordt zo opnieuw gestart waardoor er altijd beschikking is over warm water.

Wanneer kiezen voor een warmtepompboiler?

Je kiest voor een warmtepompboiler als je wilt besparen op gas en wanneer de isolatie te wensen overlaat, en natuurlijk als je een bijdrage wilt leveren aan het klimaat. Een warmtepompboiler is dan een veel schonere optie.

Warmtepompboiler subsidie

De overheid moedigt burgers aan om over te stappen naar meer duurzame middelen en hieronder valt ook de warmtepompboiler. Zo is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een dergelijk systeem. Weet dat de subsidie kan oplopen tot ongeveer 30% van het aankoopbedrag, wat dus behoorlijk kan schelen in de portemonnee.

Aangezien een warmtepompboiler niet de meest goedkope aankoop is, kan dit in de honderden euro’s lopen. De subsidieregeling valt onder een breder plan voor subsidie vanuit de overheid, met als doel om te verduurzamen en deze regeling loopt momenteel tot 2025. Een belangrijke nuance om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat de warmtepompboiler geïnstalleerd moet zijn door een erkend installatiebedrijf. Alleen dan kom je in aanmerking.

Waar pas je een warmtepompboiler toe?

Een warmtepompboiler is een uitstekende optie om over na te denken wanneer de elektrische boiler verouderd of aan vervanging toe is. Dit levert namelijk een flinke energiebesparing op, omdat het een stuk zuiniger is dan een elektrische boiler. Daarnaast is het een uitstekend alternatief voor het gebruik van gas en het werkt uitmuntend als middel om tapwater te verwarmen.

Wanneer je over zonnepanelen beschikt is het mogelijk om daar een warmtepompboiler van 200 liter op aan te sluiten, waarmee de energievoorziening als het ware gratis is. Weet wel dat de warmtepompboiler het beste op de begane grond geplaatst wordt, vanwege de ruimte en een efficiënte werking.

Welke impact heeft een warmtepompboiler op mijn woning?

De directe impact is dat er geen gas meer nodig is om kraan- en douchewater te verwarmen. Een andere impact op je woning is meer in je portemonnee te voelen. Het is namelijk een zeer energiezuinig middel en je hoeft er niet specifiek extra isolatie voor aan te leggen wanneer het daaraan schort.

Een keerzijde is wel dat de kleinste warmtepompboiler van 200 liter al een behoorlijk fors apparaat is en dat je daar de nodige ruimte voor moet opofferen. Ook het aansluiten vereist in veel gevallen het nodige werk, wat weer impact kan hebben op de eventueel weggewerkte leidingen.

Verkeerde toepassing warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is specifiek bedoeld voor het verwarmen van tapwater. Het komt echter voor dat het ook ingezet wordt als manier om een woning in zijn geheel te verwarmen, maar dat is niet de bedoeling. Allereerst heeft de warmtepompboiler daar niet de capaciteit voor en daarnaast hangt de effectiviteit van de isolatie af en daar wordt bij een systeem als deze geen rekening mee gehouden.

Het is dus zeer belangrijk om te weten dat het niet gebruikt kan worden voor woningverwarming, ook al wordt daar soms mee geadverteerd. Dit is een foutieve toepassing en wettelijk gezien zelfs verboden, omdat een warmtepompboiler van 200 liter of groter niet aan de eisen voldoet. Daarnaast heeft het direct een effect op de energierekening, wat je dus in de portemonnee zult voelen. Bij BoilerGarant heb je de garantie dat de warmtepompboilers uitsluitend voor tapwater verwarmen bedoeld zijn en ook als zodanig geïnstalleerd worden.

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar in een warmtepompboiler zorgt ervoor dat de warmte zich verdeeld van het ene naar het andere onderdeel. Hierbij wordt warmte afkomstig uit een vloeistof of gas overgebracht. Om dit thuis uit te kunnen voeren is een warmtewisselaar nodig.

Veelgestelde vragen over warmtepompboilers

Een warmtepomp en een warmtepompboiler verwarmen alle twee op warmte uit de omgeving, maar ze hebben twee verschillende doelen en werkingen. 

Een warmtepomp wordt gebruikt om een hele woning te verwarmen en eventueel te koelen, terwijl een warmtepomp boiler specifiek is ontworpen om tapwater te verwarmen, zoals voor douches en kranen. 

Alle boilers zijn gekeurd en hebben het CE keurmerk.

Een warmtepompboiler van 200 liter is geschikt voor huishoudens met 1-3 personen, terwijl een 260 liter boiler geschikt is voor huishoudens met 3-5 personen. Als je alleen woont of met z'n tweeën bent, is een 200 liter boiler meestal voldoende, maar als je een groter huishouden hebt, kan een 260 liter boiler beter geschikt zijn.

Het waterverbruik is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste grootte van de boiler. Als je bijvoorbeeld veel warm water gebruikt voor het douchen, baden of wassen, dan heb je een grotere boiler nodig. Het is daarom belangrijk om een inschatting te maken van het waterverbruik van je huishouden.

Welke warmtepompboiler jij nodig hebt, is dus per situatie verschillend. Neem daarom bij twijfel vrijblijvend contact met ons op!

De directe impact van een warmtepomp boiler is dat er voor kraan- en douchewater niet langer gas nodig is om het op te warmen.

Een andere impact op je woning is meer in de portemonnee te voelen. Het is namelijk een zeer energiezuinig middel en je hoeft er niet specifiek extra isolatie voor aan te leggen als het daaraan schort. De keerzijde is wel dat de kleinste warmtepompboiler van 200 liter al een behoorlijk fors apparaat is en dat je daar dus de nodige ruimte voor moet opofferen. Ook het aansluiten vereist in veel gevallen het nodige werk, wat dus impact op de eventueel weggewerkte leidingen kan hebben. 

Op het moment dat je besluit een warmtepomp boiler te gaan gebruiken, dien je wel rekening te houden met een aantal nadelen. Zo begint de warmtepompboiler vanaf 200 liter en dat betekent gelijk een grote unit. Je zult dus rekening moeten houden met best wat ruimte dat je voor dit systeem moet opofferen. Als je beperkt in ruimte zit, dan bestaat de kans dat het niet heel efficiënt is om te gebruiken. In de meeste gevallen zal een warmtepomp boiler de lucht van buiten aanzuigen en ook weer naar buiten uitblazen. Mocht de warmtepompboiler in een grote geïsoleerde ruimte geplaatst worden is het niet nodig om deze gaten naar buiten te boren. 

Verder is het belangrijk om te weten dat een warmtepompboiler van 200 liter, maar ook in grotere capaciteiten, geluid maakt. Nu zijn ze zo stil mogelijk, maar dat neemt niet weg dat een gemiddelde warmtepomp boiler te horen is, wat kan storen. Tot slot is misschien nog wel het belangrijkste directe effect van de warmtepomp boiler als je hem in de binnenruimte plaatst, dat het de ruimte koelt. Het onttrekt in het proces immers de warmte uit de ruimte, waardoor de ruimte in kwestie gekoeld zal worden.

Bij de meeste producten hebben we online een montagehandleiding beschikbaar. Deze vind u op de productpagina van het product. Er staat een linkje naar de montagehandleiding direct onder de productafbeelding.
Dat kan zeker! Vraag voor een installatie vrijblijvend een offerte aan en wij nemen spoedig contact met je op.

De overheid van Nederland heeft de ISDE-subsidie gelanceerd voor Tesy warmtepompboilers. Hiermee wil de overheid duurzame energiebronnen stimuleren en de CO2-uitstoot verminderen. Als huiseigenaar of bedrijf kunt u profiteren van deze subsidie door te kiezen voor een milieuvriendelijke warmtepompboiler van Tesy. Hiermee bespaart u op energiekosten en draagt u bij aan een groenere toekomst. Vragen omtrent de subsidie? neem even contact met ons op.

Klik op de link voor de voorwaarden.

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp#voorwaarden

Een warmtepomp en een warmtepompboiler verwarmen alle twee op warmte uit de omgeving, maar ze hebben twee verschillende doelen en werkingen. 

Een warmtepomp wordt gebruikt om een hele woning te verwarmen en eventueel te koelen, terwijl een warmtepomp boiler specifiek is ontworpen om tapwater te verwarmen, zoals voor douches en kranen.