Naar inhoud
0

Buffervaten met lage capaciteit wisselaar

Voor warmtepompen met een lage capaciteit kan een buffervat de efficiëntie en levensduur van de warmtepomp verbeteren en tegelijkertijd voor een gelijkmatigere warmtelevering zorgen.

  • Langere levensduur door minder frequente start/stops van de warmtepomp.
  • Warmtepomp werkt constanter en optimaler.
  • Verminderde start/stops leiden tot minder geluid.
  • Voorziet in warmte tijdens piekmomenten, zonder extra belasting van de warmtepomp.
Boiler
Filter
Prijs
tot
Aantal liter
Hoogte (cm)
tot
Breedte (cm)
tot
Energielabel
Diepte (cm)
tot
Een moment a.u.b.…

Veelgestelde vragen over buffervaten

Een buffervat kan ervoor zorgen dat de boiler of warmtepompboiler efficiënter werkt, omdat het apparaat niet continu hoeft te werken om het water op de gewenste temperatuur te houden. Bovendien kan een buffervat bijdragen aan het verminderen van energiekosten door het gebruik van goedkopere stroomtarieven of door gebruik te maken van een externe warmtebron, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.
De grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het waterverbruik van het huishouden, de grootte van de boiler of warmtepompboiler en de beschikbare ruimte voor installatie. BoilerGarant helpt je graag bij het kiezen van de juiste grootte van het buffervat. Neem hiervoor contact met ons op.
Ja, een buffervat kan worden gebruikt in combinatie met een zonneboiler om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de zonnepanelen. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Ja, een buffervat kan ook worden gebruikt in combinatie met een warmtepomp om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de warmtepomp. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Het installeren van een buffervat kan complex zijn en het is daarom aan te raden om een professionele installateur in te schakelen. Wij kunnen ervoor zorgen dat het buffervat op de juiste manier wordt geïnstalleerd en aangesloten op de boiler of warmtepompboiler. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een installatie aan te vragen.