Naar inhoud
Vrijdag 20 december vanaf 16.00 uur, 25 t/m 27 december, 31 december en 1 januari zijn wij gesloten. Wij wensen je fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar! 🎄✨
0

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze service of over onze producten? Kijk of je vraag hier tussen staat zodat je weer verder kunt. 

Een warmtepompboiler verwarmt op een energiezuinige manier tapwater voor onder andere douchen en de afwas.


Een warmtepompboiler gebruikt warmtepomptechnologie om warmte uit de omgevingslucht te halen en deze te gebruiken om (tap)water te verwarmen. Het geeft deze warmte af aan het water in de boiler, waardoor het water verwarmd wordt. Het is daarom een energiezuinige en milieuvriendelijke manier water te verwarmen.


Met een warmtepompboiler is er niet langer gas nodig om het water te verwarmen. Het is een duurzame en energiezuinige manier op tapwater te verwarmen. Je bespaart tot 75% ten opzichte van een reguliere elektrische boiler. Dit zal te merken zijn in de portemonnee.

Voor een warmtepompboiler is het daarnaast niet nodig om in een goed geïsoleerd huis te wonen.


Een warmtepomp en een warmtepompboiler verwarmen alle twee op warmte uit de omgeving, maar ze hebben twee verschillende doelen en werkingen. 

Een warmtepomp wordt meestal gebruikt om een hele woning te verwarmen en eventueel te koelen, terwijl een warmtepompboiler specifiek is ontworpen om tapwater te verwarmen, voor douches en kranen.


Nee, het gebruik van een warmtepompboiler is specifiek gericht op het verwarmen van tapwater. Een warmtepompboiler heeft namelijk een capaciteit berekend op het verwarmen van tapwater en zou dus vermogen tekortkomen als er hiermee een ruimte of zelfs huis verwarmd moet worden.


Het belangrijkste verschil tussen een elektrische boiler en een warmtepompboiler is de manier waarop ze warmte produceren. Een elektrische boiler verwarmt water direct met elektriciteit, wat minder energie-efficiënt is dan een warmtepompboiler, die warmte uit de omgevingslucht haalt en gebruikt om water te verwarmen. Hierdoor is een warmtepompboiler zuiniger en milieuvriendelijker, hoewel de initiële kosten vaak hoger zijn.


Een warmtepompboiler van 200 liter is geschikt voor huishoudens met 1-3 personen, terwijl een 260 liter boiler geschikt is voor huishoudens met 3-5 personen. Als je alleen woont of met z'n tweeën bent, is een 100 of 150 liter boiler meestal voldoende. In grotere huishoudens is een boiler van 260 liter meer geschikt.

Het waterverbruik is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste grootte van de boiler. Als je bijvoorbeeld veel warm water gebruikt voor het douchen, baden of wassen, dan heb je een grotere boiler nodig. Het is daarom belangrijk om een inschatting te maken van het waterverbruik van je huishouden.

Welke warmtepompboiler jij nodig hebt, is dus per situatie verschillend. Neem daarom bij twijfel vrijblijvend contact met ons op!


De warmwatertank van de warmtepompboiler heeft een aantal uur tijd nodig om helemaal op te warmen. Als je een boilervolume van 200 liter hebt, kun je ongeveer 25 minuten douchen (uitgaande van een standaard douchekop).


Een warmtepompboiler met warmtewisselaar is aan te sluiten op andere verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of op zonnecollectoren. Hierdoor maximaliseer je je energie-efficiëntie en is het een duurzame oplossing.

Een warmtepompboiler zonder wisselaar verwarmt het water volledig op warmte uit de omgeving en is niet aan te sluiten op andere verwarmingsbronnen.


De overheid moedigt het gebruik van een warmtepompboiler aan omdat het een milieuvriendelijke en energiezuinige manier van water verwarmen is. Het is daarom mogelijk om subsidie aan te vragen. Lees hier meer over het aanvragen van subsidie voor een warmtepompboiler.


Een warmtepompboiler begint vanaf 100 liter, maar voor een gemiddeld tot groot huishouden heb je als snel 200 of 260 liter nodig. Hier moet redelijk wat ruimte voor vrij worden gemaakt. Als je beperkt in ruimte zit, dan bestaat de kans dat het niet heel efficiënt is om te gebruiken. In de meeste gevallen zal een warmtepompboiler de lucht van buiten aanzuigen en ook weer naar buiten uitblazen. Mocht de warmtepompboiler in een grote geventileerde ruimte geplaatst worden is het niet nodig om deze gaten naar buiten te boren.

Verder is het belangrijk om te weten dat een warmtepompboiler van 100 liter, maar ook in grotere capaciteiten, geluid maakt. Nu zijn ze zo stil mogelijk, maar dat neemt niet weg dat een gemiddelde warmtepompboiler te horen is, wat kan storen.

Tot slot is misschien nog wel het belangrijkste directe effect van de warmtepompboiler als je hem in de binnenruimte plaatst, dat het de ruimte koelt. Het onttrekt in het proces immers de warmte uit de ruimte, waardoor de ruimte in kwestie gekoeld zal worden.


Het installeren van een warmtepompboiler kan lastig zijn, wij kunnen je hierbij helpen! Vraag voor een installatie vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Daarnaast vind je op veel productpagina’s een montagehandleiding en montagefilm, mocht je de installatie zelf willen doen.


“Heel goed verpakt en telefonisch goed geholpen aan een horizontale boiler”
Martin Lammers , Mijnsheerenland op KiyohKiyoh Logo
“Het uitzoeken van een boiler is een koud kunstje op de site en daarbij komt nog een vlotte levering. Top, ga zo door.”
G-J Suijkerbuijk , Nieuw-Vossemeer op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.