Naar inhoud
Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor uw boiler installatie! Klik hier voor meer details.
0
buffervat

Alles over buffervaten

Een buffervat is een opslagtank welke warmte opslaat voor later gebruik. Hierdoor wordt het mogelijk om in een korte periode veel warmwater te verbruiken waarbij dit anders niet mogelijk zou zijn.  
Bespaar op je energierekening
Veelzijdig systeem
3 tot 5 jaar garantie op je buffervat
Klanten geven BoilerGarant een 8.9 op Kiyoh
Betaal veilig met iDeal, Creditcard of in termijnen met In3

Buffervaten

Wat zijn de voordelen van een buffervat? 

De voordelen van een buffervat worden bepaald door de manier waarop je deze gebruikt. Een buffervat kan worden toegepast als elektrische boiler, als wateraccu en als een voorraadvat. Een zeer veelzijdige systeem dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Draai er een verwarmingselement in en je hebt een elektrische boiler. Verwarm de tank op met stroom van de zonnepanelen en je hebt een wateraccu, warm de tank op met warmte uit de zonnecollectoren en je hebt een voorraad vat. 

Hoe werkt een buffervat?


Met een buffervat bespaar je energie en gaat je boiler langer mee. Het werkt als opslagtank voor warm water dat je boiler produceert. Dit water blijft warm totdat je het gebruikt om bijvoorbeeld te douchen of de afwas te doen. Water blijft langer warm en je boiler hoeft minder vaak op te starten. 

Een buffervat kan warmte voor langere periodes opslaan en hierdoor zorgen voor een constante levering van warm water. Dit kan warm water zijn voor de douche maar ook voor de verwarming in een woning of bedrijfsruimte. 

Welk buffervat heb ik nodig?

Een buffervat zonder of met warmtewisselaar 


Een buffervat zonder warmtewisselaar is als een grote thermosfles die warm water direct van je verwarmingssysteem of voor je tapwater bewaart, zodat je altijd warm water hebt als je het nodig hebt. Het werkt simpel en is vaak voordelig.
Een buffervat met een warmtewisselaar is iets complexer. Een buffervat met warmtewisselaar kan warmwater ontvangen van verschillende bronnen, zoals de zon of je verwarmingssysteem. Het houdt deze warmte gescheiden van je direct gebruikte water. Dit is handig wanneer je verschillende methodes hebt om het vat op te warmen of een voorverwarming wilt van je CV water. 

Met lage of hoge capaciteit


Een vat met hoge capaciteit is perfect voor huizen of gebouwen die veel warmte nodig hebben, snel en efficiënt. Dankzij de hogere capaciteit wisselaar is het vat sneller opgewarmd. Dit kan dan ook vooral bij warmtepompen een goede uitkomst zijn. 
Een vat met lagere capaciteit is ideaal voor kleinere systemen. Het zorgt ervoor dat je warmtepomp soepeler werkt, minder vaak aan en uit hoeft te schakelen en langer meegaat. Het voorziet in warmte tijdens piekmomenten, zonder extra belasting van de warmtepomp. 

Welk formaat buffervat heb ik nodig? 


De grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het waterverbruik van je huishouden, de grootte van de boiler of warmtepompboiler en de beschikbare ruimte voor installatie. 

BoilerGarant helpt je graag bij het kiezen van de juiste grootte van het buffervat. Neem hiervoor contact met ons op. 

Kristiaan die onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan boiler
Installatie en onderhoud
We helpen je graag!

Onze vakkundige medewerkers helpen je graag met het installeren van de warmtepompboiler.

Vraag hier een vrijblijvende installatie offerte aan. 

Garantie
3 tot 5 jaar garantie
Je ontvangt 3 tot 5 jaar garantie op een warmtepompboiler. Lees hier meer over de garantie.
Overige vragen
Bestelling, levering en nog veel meer
Heb je nog vragen? Meer informatie vind je via de veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op! 

Hoe installeer je een buffervat?

Een buffervat installeren kan een complexe klus zijn en het is daarom aan te raden om dit aan een installateur over te laten. Schakel onze professionals in voor een vlekkeloze installatie. We zorgen ervoor dat je buffervat perfect aansluit bij je boiler of warmtepompboiler. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend je offerte aan en maak de installatie gemakkelijk en zorgeloos.

Vraag installatie aan.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.