Naar inhoud
Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor uw boiler installatie! Klik hier voor meer details.
0

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze service of over onze producten? Kijk of je vraag hier tussen staat zodat je weer verder kunt. 

Een snoer zit alleen bij de boilers van 5, 10 en 15 liter. Dit zijn onze keukenboilers.

Ja, hier heb je wel een nachtstroom schakelklok voor nodig.

Ja, wij beschikken over professionals die bij levering de boiler direct kunnen installeren. Omdat elke situatie anders is kunt u hiervoor een offerte bij ons aanvragen. Wij laten u dan weten wat de installatie in uw situatie kost.

Heeft u een elektrische boiler aangeschaft en wilt u deze zelf installeren? Het installeren van een elektrische boiler is heel gemakkelijk. Bekijk hier onze instructiefilm.

 

Dit is volledig afhankelijk van de situatie. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid installatiemateriaal. Om u een exacte prijs te kunnen geven, is het handig als u een offerte aanvraagt. Deze kunt u hier aanvragen

Bij onze boilers wordt er altijd een inlaatcombinatie (overdrukventiel), bevestigingsmateriaal en overdrukslang (afhankelijk van de boiler, zie productomschrijving) en een Nederlandse handleiding geleverd. Het is ook mogelijk om de installatie aan onze professionals over te laten.

Heb je meer installatiemateriaal nodig? Bekijk dan ons assortiment voor al het leidingwerk, afvoer, bevestigingsmaterialen, elektra, kranen en complete installatiesets

STAP 1: SLUIT DE STROOMTOEVOER AF

Het eerste wat u moet doen, voor wat betreft het ontkalken van een boiler, is het afsluiten van de stroomtoevoer van de elektrische boiler. Het spreekt voor zich dat dit bijzonder belangrijk is en u mag dit absoluut niet vergeten. Schakel de boiler uit en neem de stekker uit het stopcontact.

STAP 2: HET AFSLUITEN VAN DE WATERTOEVOER

Niet alleen de stroomtoevoer dient te worden afgesloten. Dit geldt ook voor de watertoevoer. Wat dit betreft beschikt u over twee mogelijkheden. In eerste instantie kunt u de afsluiter van de watertoevoer bij de boiler afsluiten, mits deze aanwezig is. Een andere mogelijkheid is het dichtdraaien van de hoofdkraan van het pand. Voor mensen die echt honderd procent op safe willen spelen kan het zinvol zijn om beiden af te sluiten.

STAP 3: Draai de inlaatcombinatie van de boiler af

Plaats een emmer/teil onder de boiler en draai vervolgens een tuinslang op de koud-wateraansluiting (het water blijft door het vacuüm in de boiler).

STAP 4: OPEN de warmwaterkraan

Het vacuüm wordt hierdoor verbroken waarna het water uit de boiler stroomt. Bij een Tesy BelliSlimo boiler of een Tesy horizontale vloerboiler kan een hevelpomp of een water-boormachinepomp een gemakkelijk hulpmiddel zijn. Deze zijn online bij diverse webshops te koop.

STAP 5: HET LOSKOPPELEN VAN DE ELEKTRISCHE VERBINDINGEN

De vijfde stap uit dit stappenplan heeft betrekking tot het loskoppelen van de elektrische verbindingen van de verwarmingselementen en de thermostaat. Neem een foto van de bedrading, zodat u bij het aansluiten, rustig kunt terugkijken hoe alles aangesloten was.  Draai de flens met de 6 bouten los en neem vervolgens de flens met het verwarmingselement en de anode uit de boiler. Let op: Tesy BelliSlimo boilers hebben twee binnen-tanks, waardoor er twee flenzen losgedraaid moeten worden.

STAP 6: HET VERWIJDEREN VAN DE KALK

De zesde stap bestaat uit het verwijderen van kalk. Bij voorkeur wordt hiervoor gebruik gemaakt van een harde borstel van nylon en wat schoonmaakazijn met water. Let op! Gebruik hiervoor geen metalen borstel, want die kan schade veroorzaken aan het verwarmingselement. Controleer ook meteen de anode en vervang deze eventueel preventief.

STAP 7: DOMPEL het verwarmingselement IN een azijn/WATER mengsel

Wanneer u al het bovenstaande heeft gedaan wordt het aangeraden om zowel het verwarmingselement onder te dompelen in een emmer die half is gevuld met azijn en half is gevuld met water (niet bij een droog verwarmingselement). Vervolgens kan het de moeite waard zijn om deze een nachtje te laten weken tot alle kalk volledig is verdwenen. Let wel, dit betekent uiteraard dat u even zonder warm water zult zitten. Spoel de betreffende elementen naderhand goed af onder stromend water. Vaak is alleen het afnemen/borstelen van de onderdelen voldoende.

STAP 8: HET ONTKALKEN VAN DE BINNENZIJDE VAN DE BOILER

Nu u het verwarmingselement en de thermostaat heeft verwijderd, kunt de binnenkant van de boiler ontkalken. Neem hiervoor in eerste instantie alle grote brokken kalk weg om vervolgens de rest te verwijderen en daarna de boiler af te nemen met een vochtige doek.

STAP 9: HET AFRONDEN VAN HET ONTKALKINGSPROCES

Om het ontkalken van uw elektrische boiler af te ronden spreekt het voor zich dat u de flens met het verwarmingselement en de anode terug in hun oorspronkelijke positie dient te plaatsen. Vervang preventief alle pakkingen om een waterdichte aansluiting te garanderen. Draai de inlaatcombinatie op de boiler en sluit de leidingen aan. Open een warmwaterkraan en vervolgens de hoofdkraan. Sluit de warmwaterkraan pas nadat er geen lucht meer uit komt (mooie constante straal). Wanneer echt alles klaar is mag de stekker in het stopcontact geplaatst worden en de boiler worden ingeschakeld.


“Heel goed verpakt en telefonisch goed geholpen aan een horizontale boiler”
Martin Lammers , Mijnsheerenland op KiyohKiyoh Logo
“Het uitzoeken van een boiler is een koud kunstje op de site en daarbij komt nog een vlotte levering. Top, ga zo door.”
G-J Suijkerbuijk , Nieuw-Vossemeer op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.