Naar inhoud
0

Buffervaten

Buffervaten zonder warmtewisselaar
Doorgaans goedkoper in aanschaf. Directe warmteoverdracht van buffervat naar warmtebron. Geschikt voor systemen met 1 direct aangesloten warmtebron.
Buffervaten met 1 warmtewisselaar
Warmteoverdracht tussen twee vloeistoffen zonder direct contact, de warmtewisselaar scheidt twee vloeistoffen. Geschikt voor combinatie van 1 warmtebron met opgeslagen warmte.
Buffervaten met 2 warmtewisselaars
Warmte uit twee verschillende bronnen integreren en gelaagd opslaan. Geschikt voor combinaties van zonne-energie en traditionele verwarming. Zorgt voor optimale warmtelevering.
Buffervaten met hoge capaciteit warmtewisselaar
Zorgt voor een vlottere opwarming van het vat. Voor systemen met een grote warmtevraag. Geschikt voor verschillende warmtebehoeften. Minder warmteverlies dankzij snelle warmtetransfer.
Buffervaten met lage capaciteit tank
Langere levensduur door minder frequente start/stops van de warmtepomp. Wat leidt tot minder geluid. Warmte op aanvraag, ook tijdens piekmomenten, zonder extra belasting van de warmtepomp.
Toebehoren voor buffervaten
Toebehoren voor buffervaten zijn van belang om ervoor te zorgen dat een buffervat efficiënt en veilig werkt. Hiermee waarborgen ze de integriteit en veiligheid van het systeem.
Ontdek welke boiler of warmtepompboiler het best bij jouw situatie past.
Invullen duurt ongeveer 30 seconden

Wat is een buffervat?

Een buffervat is een opslagtank die wordt gebruikt in combinatie met een boiler of warmtepompboiler om het warme water op te slaan. Het buffervat fungeert als een tussenopslag voor het verwarmde water dat wordt geproduceerd door de boiler of warmtepompboiler.

Wanneer de boiler of warmtepompboiler wordt gebruikt om water te verwarmen, wordt het water eerst verwarmd en vervolgens in het buffervat opgeslagen. Het buffervat kan het water warm houden totdat het nodig is voor bijvoorbeeld het douchen, afwassen of verwarmen van radiatoren. Door het gebruik van een buffervat kan de boiler of warmtepompboiler efficiënter werken, omdat het apparaat niet continu hoeft te werken om het water op de gewenste temperatuur te houden.

Een buffervat kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat de boiler of warmtepompboiler te vaak aan- en uitgeschakeld moet worden, wat de levensduur van het apparaat kan verlengen. Bovendien kan het buffervat bijdragen aan het verminderen van energiekosten door het gebruik van goedkopere stroomtarieven of door gebruik te maken van een externe warmtebron, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

Buffervaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van het waterverbruik van het huishouden en de grootte van de boiler of warmtepompboiler.

Veelgestelde vragen over onze buffervaten

Een buffervat kan ervoor zorgen dat de boiler of warmtepompboiler efficiënter werkt, omdat het apparaat niet continu hoeft te werken om het water op de gewenste temperatuur te houden. Bovendien kan een buffervat bijdragen aan het verminderen van energiekosten door het gebruik van goedkopere stroomtarieven of door gebruik te maken van een externe warmtebron, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.
De grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het waterverbruik van het huishouden, de grootte van de boiler of warmtepompboiler en de beschikbare ruimte voor installatie. BoilerGarant helpt je graag bij het kiezen van de juiste grootte van het buffervat. Neem hiervoor contact met ons op.
Ja, een buffervat kan worden gebruikt in combinatie met een zonneboiler om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de zonnepanelen. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Ja, een buffervat kan ook worden gebruikt in combinatie met een warmtepomp om het warme water op te slaan dat wordt geproduceerd door de warmtepomp. Dit kan helpen om het water warm te houden totdat het nodig is en om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.
Het installeren van een buffervat kan complex zijn en het is daarom aan te raden om een professionele installateur in te schakelen. Wij kunnen ervoor zorgen dat het buffervat op de juiste manier wordt geïnstalleerd en aangesloten op de boiler of warmtepompboiler. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een installatie aan te vragen.