Naar inhoud
0

Het huis opwarmen met een elektrische boiler, kan dat?

Ja dat kan! Maar dan wel in combinatie met een cv-ketel die hiervoor geschikt is. Let hier goed op. Als je op zoek bent naar oplossingen om je huis goed in te richten met slimme oplossingen, dan kan het zijn dat je overweegt om een elektrische boiler aan te schaffen. Dat is geen gek idee, want met elektrische boilers heb je snel warm water en elektriciteit is nu eenmaal goedkoper dan gas. 

Een elektrische boiler in combinatie met de centrale verwarming

Elektrische boilers zijn bedoeld voor het verwarmen van tapwater voor de keuken, de douche of het bad. Een elektrische boiler is hierdoor niet geschikt om een cv-ketel te vervangen, echter de cv-ketel kan wel gevoed worden met warm water uit de boiler. de boiler warmt elektrisch op en voed de cv-ketel dus met warm water elektrisch opgewarmd, misschien wel elektrisch opgewekt van de zonnepanelen, dit zorgt dan weer voor een aanzienlijke gasbesparing! dit kan voor een gemiddeld huishouden een besparing opleveren van 300 tot 500 euro per jaar met tegen een minimale investering. 

Een boiler wordt toegepast alleen voor het produceren van warm tapwater, terwijl een CV ketel geschikt kan zijn voor het verwarmen van ruimten en tevens warm tapwater kan produceren. De CV ketel is een prima oplossing, maar wordt langzamerhand verdreven door warmtepompen en dergelijke. Dit terwijl de elektrische boiler nog steeds een goede combinatie is met een warmtepomp. Een elektrische boiler kan in dat geval prima dienen als na verwarmer.
maar ook kan de boiler zoals eerder uitgelegd samenwerken met de cv-ketel op het gebied van tapwater om gas te besparen.

Een elektrische boiler in combinatie met vloerverwarming

Elektrische boilers zijn bedoeld voor het verwarmen van tapwater voor keuken, douche of bad. Ze zijn niet geschikt om toe te passen voor de vloerverwarming. Als je wilt weten welke elektrische boiler past bij jouw situatie, adviseren we om onze keuzehulp in te vullen. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Lees ook deze blogs

keukenboiler 10 liter
Slim besparen met je boiler

Door efficiënt met je boiler om te gaan, bespaar je op energie en op kosten. Hier zijn enkele praktische tips die je helpen energie en geld te besparen.