Naar inhoud
0

Convector kachels

Elektrische convectoren

Niemand vindt het fijn om te bibberen van de kou. Maar de centrale verwarming komt niet in ieder huis overal. Soms heb je dus een extra warmtebron nodig, bijvoorbeeld op zolder, in de schuur of de kelder. BoilerGarant houdt rekening met het feit dat niet iedere woning hetzelfde is. Daarom hebben wij gedacht aan elektrische convectoren voor allerlei situaties. 

Convector kachels

Elektrische convectoren die je gemakkelijk ophangt op lastig te verwarmen plekken. Onze convectors verwarmen in een kort tijdsbestek grote ruimtes en nemen nauwelijks ruimte in beslag. 

We bieden van het vertrouwde topmerk Tesy twee verschillende lijnen, namelijk de Conveco serie en de Heateco serie. De elektrische kachels van de Conveco serie zijn uitgerust met een open raam/deur-detectie. Zodra er een raam openstaat begrijpt de convector dit en begint dan met energie besparen. 

Elektrische convectoren met smartphone bediening

Beide series hebben een Smart-uitvoering, die het mogelijk maakt de elektrische kachels te bedienen via de smartphone. Met je iPhone of Android toestel download je simpelweg een app, waarmee je dus zelfs de verwarming kunt uitzetten zonder in dezelfde ruimte te zijn. De elektrische convectoren zijn bovendien volledig te programmeren en hebben natuurlijk een duidelijk display waarop de temperatuur is af te lezen.

Veilig gebruik maken van convectoren

Voor een optimale veiligheid zorgde Tesy ervoor dat de toetsen vergrendeld kunnen worden. De elektrische convectoren zijn bovendien uitgerust met een automatische bescherming tegen overhitting.  

Waar kun je nog meer op rekenen?

De elektrische convectoren werken goed en snel. Ze bereiken tot wel 25% snellere ruimteverwarming dan de centrale verwarming en zijn nauwkeurig instelbaar tot één decimaal achter de komma. De elektronische thermoregulator zorgt voor een temperatuur tussen de 10 en 30 ° C.

Door het efficiënte energiegebruik zorgen de convectoren voor lagere kosten en bieden tot wel 21% besparing in vergelijking met conventionele elektrische convectoren. De slanke vorm zorgt ervoor dat je weinig ruimte hoeft op te offeren voor je nieuwe elektrische convector.

Heb je vragen of speciale wensen? Laat het ons weten.

Onze klantenservice is er voor jou! Je kunt ons telefonisch bereiken, of via een berichtje met het contactformulier. Wil je graag een kijkje nemen in onze prachtige showroom? Je bent van harte welkom! Maak een afspraak met ons, dan zorgen we dat een vakkundig adviseur voor je klaar staat om je te helpen met de beste keuze voor jouw nieuwe convector. 

Wattagetool

Vul de waardes in in meters

Veelgestelde vragen over onze convector kachels

Een elektrische convector kachel is een van de duurzame manieren om elektrisch te verwarmen. Het dient als alternatief op de vrij traditionele centrale verwarming, die nog op gas werkt. Je hebt alleen een stopcontact nodig om hem aan te zetten.

Een elektrische convector kachel is eenvoudige te installeren, je hebt directe verwarming, is flexibel te verplaatsen en is vaak lager in aanschafkosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen.  Daarnaast verwarmt het op elektriciteit wat duurzamer is.

Het is essentieel om te controleren of de verwarmingscapaciteit van de kachel voldoende is voor de ruimte die je wilt verwarmen. Je kunt deze informatie vinden op de productpagina van al onze elektrische kachels.

Ja, elektrische convector kachels kunnen worden gebruikt als hoofdverwarming, maar zijn over het algemeen minder geschikt voor grote ruimtes en goed geïsoleerde woningen. In deze gevallen is het vaak beter om te kiezen voor een centraal verwarmingssysteem op een warmtepomp.

Elektrische convector kachels kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes, maar het is belangrijk om te kiezen voor een model dat geschikt is voor deze toepassing en bestand is tegen vocht. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de ruimte om condensatie te voorkomen.
De installatie van een elektrische convector kachel is redelijk simpel. Je vindt een handleiding voor de installatie op de productpagina.