Naar inhoud
0

Horizontale boilers

Heb je niet genoeg ruimte om jouw boiler verticaal op te hangen? Dan zijn de horizontale boilers uitermate geschikt. Het is goed om een horizontale boiler te overwegen wanneer je een krappe zolder of een schuin dak hebt.

Kopen bij BoilerGarant heeft verschillende voordelen: 

  • Je krijgt 3 tot 5 jaar garantie op je boiler
  • De installatie van de boiler is mogelijk door onze installateurs
  • Als je zelf wilt installeren, is dit mogelijk met installatiehandleiding.
Filter
Prijs
tot
Aantal liter
Energielabel
Hoogte (cm)
tot
Breedte (cm)
tot
Diepte (cm)
tot
Wi-Fi
Bevestiging / Installatie
Een moment a.u.b.…

Horizontale boilers installeren

Wanneer je niet genoeg hoogte ter beschikking hebt om een verticale boiler te plaatsen, dan is een horizontale boiler een goed alternatief. Deze wordt vaak op bovenverdiepingen gebruikt, waar de ruimte niet optimaal is. Functioneel is er geen tot nauwelijks verschil met een verticale boiler.

 Een horizontale boiler zorgt voor heerlijk warm water. Dankzij een verbeterde isolatie en technologie verbruiken ook deze boilers nog minder energie. Afhankelijk van de grootte, zijn horizontale boilers geschikt voor twee tot zes persoonshuishoudens.

 

Vloermontage en wandmontage

Horizontale elektrische boilers van Tesy zijn te installeren op de vloer of aan de wand. Handig, want je kan een boiler voor vloermontage gewoon neerzetten. Let goed op de afmetingen van de boiler. Bekijk goed hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voordat je een boiler aanschaft. De horizontale boilers zijn voorzien van energielabel C. 

 

Boiler horizontaal plaatsen

Wanneer de ruimte beperkt is, hebben wij een efficiënte oplossing beschikbaar in de vorm van een liggende boiler. Een boiler liggend plaatsen, stelt je in staat om deze gemakkelijker weg te werken. Dit kan op de vloer maar ook hoger aan de muur. Door een boiler liggend te gebruiken, kun je in kleinere ruimtes op een efficiënte manier met de beschikbare ruimte omgaan.

De plaatsing komt natuurlijk met een paar specifieke voorwaarden bij een liggende boiler, waarbij het advies is om goed de handleiding te raadplegen. Ook kan je natuurlijk contact met ons opnemen voor meer advies. Let er bij de aanschaf van een horizontale boiler op, dat je de juiste capaciteit kiest. Een liggende boiler van 80 liter laat je bijvoorbeeld 15 minuten douchen, één van 50 liter ongeveer 10 minuten.

Kenmerk van horizontale boilers

Een van de kenmerken van het plaatsen van een liggende boiler is dat de capaciteit kleiner is dan die van een reguliere boiler. Je moet rekening houden met 25% minder capaciteit, wat dus van belang is bij het bepalen van de juiste boilerinhoud voor jouw situatie. Dit kan eventueel weer samenhangen met de beschikbare ruimte. Een boiler liggend plaatsen komt dus met de nodige haken en ogen. Maar geen zorgen, wij adviseren je graag over wat voor jou de beste optie is.

Een ander belangrijk kenmerk van het plaatsen van een liggende boiler is, zoals al aangehaald, de flexibiliteit. Je kunt dit type boiler op verschillende manieren wegwerken wat in kleine ruimtes absoluut van pas komt. Daarbij is het ontwerp ook zo efficiënt en compact mogelijk, zodat het het beste van twee werelden gebodenwordt: beperkte omvang en genoeg capaciteit. Om de juiste keuze te maken voor een liggende boiler, kun je onze keuzehulp gebruiken.

Eenvoudig boilers vergelijken

Twijfel je tussen boilers uit onze webshop? Dat kan. En dat kunnen we ons ook goed voorstellen. Daarom hebben we een handige vergelijk functie gemaakt. Kies de boilers die je met elkaar wilt vergelijken en vink "Voeg toe aan vergelijking" aan. Je vergelijkt dan eenvoudig alle specificaties met elkaar en kunt zo een goede keuze maken. Heb je technische vragen over onze producten? Bijvoorbeeld over de installatie of over welke materialen je nodig hebt? Geen enkel probleem. Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen je graag aan de juiste informatie.

Garantie op de boilers

Bij BoilerGarant ontvang je standaard 3 tot 5 jaar garantie op de producten. Garantie bij BoilerGarant houdt in: 
  • Het eerste jaar ontvang je garantie op het arbeidsloon en de onderdelen
  • Het 2e tot en met het 3e jaar krijg je garantie op de onderdelen bij boilers met 3 jaar garantie. 
  • Het 2e tot en met het 5e jaar krijg je garantie op de onderdelen bij boilers met 5 jaar garantie. 
  • Breng de boiler bij ons op locatie of vraag of wij bij je langs komen. Als we langs komen, rekenen we voorrijkosten. Schade die ontstaat door verstopping of verkalking valt niet onder de garantie.