pixel
Naar inhoud
0

Horizontale boilers

Heb je niet genoeg ruimte om jouw boiler verticaal op te hangen? Dan zijn de horizontale boilers uitermate geschikt. Het is goed om een horizontale boiler te overwegen wanneer je een krappe zolder of een schuin dak hebt.

Kopen bij BoilerGarant heeft verschillende voordelen: 

  • Je krijgt 3 tot 5 jaar garantie op je boiler
  • De installatie van de boiler is mogelijk door onze installateurs
  • Als je zelf wilt installeren, is dit mogelijk met installatiehandleiding.
Ontdek welke boiler het best bij jouw situatie past.
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Filter
Prijs
tot
Aantal liter
Energielabel
Hoogte (cm)
tot
Breedte (cm)
tot
Diepte (cm)
tot
Wifi
Bevestiging
Een moment a.u.b.…

Horizontale boilers installeren

Wanneer je niet genoeg hoogte hebt om een verticale boiler te plaatsen is een horizontale boiler een goed alternatief. Dit wordt vaak op bovenverdiepingen gebruikt, waar de ruimte niet optimaal is. Functioneel is er geen tot nauwelijks verschil met een verticale boiler.

 
Een horizontale boiler zorgt voor grote hoeveelheden warm water. Dankzij verbeterde isolatie en technologie verbruiken de boilers nog minder energie. Afhankelijk van het aantal liters zijn de horizontale boilers geschikt voor twee tot zes personen.

Vloermontage en wandmontage

De horizontale elektrische boilers van Tesy zijn te installeren op de vloer en op de wand. Handig: want je kan de boiler dus ook gewoon neerzetten. Let goed op de afmetingen van de boiler. Bekijk goed hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voordat je een boiler aanschaft. De horizontale boilers hebben energielabel C. 

Boiler horizontaal plaatsen

In het geval de ruimte beperkt is, zijn er tegenwoordig efficiënte oplossingen beschikbaar in de vorm van een liggende boiler. Een boiler liggend plaatsen stelt je in staat om het gemakkelijker weg te werken. Dit kan in de vloer maar ook hoger aan de muur. Het is maar net waar je plek hebt en dankzij een boiler liggend te gebruiken, kun je in kleine omgevingen op een efficiënte manier met de beschikbare ruimte omgaan.

De plaatsing komt natuurlijk met een paar specifieke voorwaarden bij een liggende boiler, waarbij het advies is om goed de handleiding te raadplegen. Ook kan je natuurlijk contact met ons opnemen voor meer advies. Let bij de aanschaf van een boiler voor een liggende situatie ook op dat je de juiste capaciteit aanschaft. Een liggende boiler van 80 liter laat je bijvoorbeeld 15 minuten douchen, één van 50 liter ongeveer 10 minuten.

Kenmerk van horizontale boilers

Een van de kenmerken van een liggende boiler is dat de capaciteit lager ligt dan bij een reguliere boiler. Je moet rekening houden met altijd 25% minder capaciteit, wat dus van belang is bij het bepalen van de juiste literinhoud voor jouw situatie. Wat eventueel weer samen kan hangen met de beschikbare ruimte. Een boiler liggend plaatsen komt dus met de nodige haken en ogen. Maar geen zorgen, wij adviseren je graag over wat voor jou de beste optie is.

Een ander belangrijk kenmerk van een boiler liggend gebruiken is zoals al aangehaald de flexibiliteit. Je kunt dit type boiler op verschillende manieren wegwerken wat in kleine ruimtes absoluut van pas komt. Daarbij is het ontwerp ook zo efficiënt en compact mogelijk, zodat het het beste biedt van twee werelden: beperkte omvang en genoeg capaciteit. Om de juiste keuze te maken in een liggende boiler, kun je onze keuzehulp gebruiken.

Eenvoudig boilers vergelijken

Twijfel je tussen boilers uit onze webshop? Dat kan. En dat kunnen we ons ook goed voorstellen. Daarom hebben we een handige vergelijk functie gemaakt. Kies de boilers die je met elkaar wilt vergelijken en vink "Voeg toe aan vergelijking" aan. Je vergelijkt dan eenvoudig alle specificaties met elkaar en kunt zo een goede keuze maken. Heb je technische vragen over onze producten? Bijvoorbeeld over de installatie of over welke materialen je nodig hebt? Geen enkel probleem. Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen je graag aan de juiste informatie.

Garantie op de boilers

Bij BoilerGarant ontvang je standaard 3 tot 5 jaar garantie op de producten. Garantie bij BoilerGarant houdt in: 
  • Het eerste jaar ontvangt u garantie op het arbeidsloon en de onderdelen
  • Het 2e tot en met het 3e jaar krijgt u garantie op de onderdelen bij boilers met 3 jaar garantie. 
  • Het 2e tot en met het 5e jaar krijgt u garantie op de onderdelen bij boilers met 5 jaar garantie. 

Breng de boiler bij ons op locatie of vraag of wij bij u langs komen. Als we langs komen, rekenen we voorrijkosten. Schade die ontstaat door verstopping of verkalking valt niet onder de garantie.