Naar inhoud
0

Hoe werkt een elektrische boiler?

Als je je aan het orienteren bent voor een goede oplossing om warm water in huis te hebben, dan zul je je ongetwijfeld ook verdiepe in elektrische boilers. Met goede reden, want elektriciteit is nu eenmaal goedkoper dan gas. Ook is een elektrische boiler zeer gebruiksvriendelijk doordat je snel jouw warm water kunt tappen. 

Hoe werkt een elektrische boiler?

Een elektrische boiler werkt in principe vrij simpel. In de elektrische boiler wordt koud water met behulp van een verwarmingselement op temperatuur gebracht. Door het openen van de warmwaterkraan zorgt de waterleidingdruk ervoor dat het warme water naar de kraan wordt drukt. Tijdens het tappen van het opgewarmde water wordt de boiler door de waterleidingdruk gelijktijdig aangevuld. 

Is het nodig om een elektrische boiler te isoleren? 

Nee, dit is niet nodig. Onze elektrische boilers zijn allemaal voorzien van een goede isolerende mantel, waardoor de warmteverliezen minimaal zijn. Extra isoleren van een elektrische boiler heeft dan ook geen zin. De warmteleidingen isoleren kan nuttig zijn als het warme water een lange afstand moet afleggen, terwijl de leidingen bloot liggen. Hier gaat de warmte verloren, waardoor je dus meer zult verbruiken dan nodig. 

Hoelang moet een elektrische boiler opwarmen?

De opwarmtijd van een boiler is afhankelijk van de temperatuurinstelling voor het water en van het vermogen van de boiler. Een grove vuistregel is 1,2 minuten per liter inhoud.

Wil je weten welke elektrische boiler het beste bij jou past? 

Dat is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Elke situatie is uniek en daarom is het lastig om advies te geven op deze manier. Daar hebben we iets op gevonden, namelijk onze keuzehulp. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Lees ook deze blogs