Naar inhoud
0

Waar is een boiler van gemaakt?

Vanuit de historie is het zo dat boilers gemaakt zijn van koper. Dit komt doordat de wateropslag voorheen in contact stond met de open lucht. Koper is corrosie bestendig en heeft de eigenschap dat het een broedplaats is voor bacteriën. Dat is niet gewenst als je drinkwater opslaat in de boiler. Een boiler gemaakt van koper zie je tegenwoordig ook niet meer zo vaak, hoewel koper zelf nog wel gebruikt wordt in boilers. Koper is echter niet het hoofdbestandsdeel van de boiler. Wat we nu ook vaak zien is dat men een stalen tank neemt en hierin een waterdichte koperen binnenwand zetten. 

Boilers zijn tegenwoordig gemaakt van RVS

Boilers die van RVS gemaakt zijn, zijn steviger waardoor ze beter kunnen omgaan met hoge druk. En ander woord voor RVS is ook wel inox. RVS bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Bij BoilerGarant vind je allerlei verschillende boilers. De RVS boilers zijn een aparte lijn in het assortiment. Wij adviseren je graag welk soort materiaal het beste past bij jouw situatie. Neem daarvoor gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg. 

Lees ook deze blogs

Wat kost het om een bad te nemen
Wat kost het om een bad te nemen?
Geniet je ontzettend van een bad maar wil je te veel waterverbruik en hoge kosten vermijden? Zorg dan voor een energiezuinige boiler voor je bad.