De maatregelen omtrent het coronavirus zijn versoepelt onze showroom is weer geopend voor bezoek. Lees hier meer informatie. 
1006 klanten geven ons een 8,8

Waar is een boiler van gemaakt?

Vanuit de historie is het zo dat boilers gemaakt zijn van koper. Dit komt doordat de wateropslag voorheen in contact stond met de open lucht. Koper is corrosie bestendig en heeft de eigenschap dat het een broedplaats is voor bacteriën. Dat is niet gewenst als je drinkwater opslaat in de boiler. Een boiler gemaakt van koper zie je tegenwoordig ook niet meer zo vaak, hoewel koper zelf nog wel gebruikt wordt in boilers. Koper is echter niet het hoofdbestandsdeel van de boiler. Wat we nu ook vaak zien is dat men een stalen tank neemt en hierin een waterdichte koperen binnenwand zetten. 

Boilers zijn tegenwoordig gemaakt van RVS

Boilers die van RVS gemaakt zijn, zijn steviger waardoor ze beter kunnen omgaan met hoge druk. En ander woord voor RVS is ook wel inox. RVS bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Bij BoilerGarant vind je allerlei verschillende boilers. De RVS boilers zijn een aparte lijn in het assortiment. Wij adviseren je graag welk soort materiaal het beste past bij jouw situatie. Neem daarvoor gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg. 
« Terug naar overzicht

Lees ook deze blogs

Handige links

Bezorgkosten

Nederland
Wij rekenen geen verzendkosten voor boilers in Nederland. Voor onderdelen of accessoires rekenen we € 7,95 verzendkosten.
Bestelt u tegelijk met een boiler? Dan zijn er geen verzendkosten.

België
Naar België rekenen wij € 15,- verzendkosten voor boilers, onderdelen en accessoires. 

Betaalmogelijkheden


In onze webshop kunt u kiezen uit de volgende betaalmogelijkheden.
Afterpay (tot 250 euro)
iDeal
Creditcard
Via overboeking (product wordt pas verstuurd als de betaling binnen is)
Mister cash (voor onze belgische klanten)  

Betaalmogelijkheden in ons magazijn (bij afhalen)
Pinnen
Contant

 

Levertijd

Door de ruime voorraad van BoilerGarant heb je jouw boiler, airco of ander product snel in huis!

Maandag tot en met vrijdag
Bestel je op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag voor 16.00 uur? Dan versturen wij je bestelling nog dezelfde dag. 

In het weekend
Bestel je in het weekend? Dan versturen wij je bestelling op maandag.