Naar inhoud
0

Wanneer is een boiler rendabel?

Een elektrische boiler kan in veel gevallen rendabel zijn voor jouw huishouden. Iedereen heeft weer een unieke situatie waardoor er geen pasklaar antwoord is op de vraag: "Wanneer is een boiler rendabel?". Er zijn nogal wat factoren in het spel waarmee je kunt uitrekenen of een boiler rendabel is of niet. 

  1. Je huidige verbruik in het huishouden aan gas en elektriciteit
  2. Je verwachte verbruik in het huishouden aan gas en elektriciteit
  3. De eenmalige investeringen die je zal doen als je gaat verduurzamen. 

De ideale situatie bij het rendabel maken van de boiler

Een elektrische boiler is het meest rendabel als deze wordt gevoed met overcapaciteit van zonnepanelen. Het verbruik aan elektriciteit blijft dan namelijk hetzelfde. In het ideale plaatje wordt de cv ketel gevuld met verwarmd water uit de elektrische boiler. Hierdoor ga je er een stuk op achteruit in het gasverbruik. En ondertussen blijven je kosten voor elektriciteit hetzelfde. 

Boiler aan de muur

Aan de gang met rendament?

Dat kan! Bij BoilerGarant vind je namelijk een breed assortiment aan elektrische boilers. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog het één en ander aan het afwegen bent. Mocht je nou wat meer informatie willen hebben over elektrische boilers, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen voor eerlijk advies. Ons team staat je graag te woord om de juiste keuze te maken.

Lees ook deze blogs