Naar inhoud
Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor jouw boiler installatie! Klik hier voor meer details.
0

Pelletketels

Een pelletketel is een innovatief verwarmingssysteem dat gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen en tegelijkertijd zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. Het systeem werkt op basis van houtpellets, die geproduceerd worden uit afvalhout en zaagsel. Hierdoor wordt er geen extra hout gekapt voor de productie van deze pellets.

Wanneer de houtpellets verbrand worden in de pelletketel, komt er warmte vrij die wordt gebruikt om uw huis en water te verwarmen. Dit gebeurt via uw centrale verwarmingssysteem en warm waterinstallatie. De pelletketel is daardoor een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, zoals gas- of oliegestookte ketels.

ecostar
Filter
Prijs
Hoogte (cm)
Breedte (cm)
Diepte (cm)
Geschikt voor exacte ruimte (m3)
App bediening
Een moment a.u.b.…

Groen alternatief

Als de pellets in de pelletketel worden verbrand, komt er warmte vrij die wordt gebruikt om je huis en water te verwarmen via het centrale verwarmingssysteem. Dit maakt de pelletketel een groen alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals gas- of olieketels.

Voordeel

Een handig voordeel van de pelletketel is dat je hem op afstand kunt bedienen via WiFi. Zo kun je de temperatuur in huis regelen, waar je ook bent. Ook kan de ketel via internet informatie over het weer opvragen en de optimale hoeveelheid pellets verbranden voor een efficiënter en zuiniger gebruik.

Betrouwbaar

De pellets worden opgeslagen in een voorraadsysteem en via een wormschroef naar de brander getransporteerd. De warmte die vrijkomt bij de verbranding wordt gebruikt om water te verwarmen en het huis te verwarmen. Zo'n pelletketel is betrouwbaar en efficiënt.