Naar inhoud
0

Ventilator verwarmers

Je cv-ketel verwarmt water en stuurt het naar je radiatoren. Die water loopt door de buizen van je verwarmingselementen en geeft warmte af aan de kamer via stralings- en convectiewarmte.

Convectoren werken ook met warm water, maar ze gebruiken voornamelijk convectiewarmte om de kamer te verwarmen. Ze zuigen koude lucht aan aan de onderkant, waardoor er warme luchtcirculatie ontstaat. Het warme water stroomt door een buis omringd door aluminium lamellen die de warmte overdragen aan de lucht.

  1. STRALINGSWARMTE: Dit is directe verwarming door horizontale warmtegolven die de omgeving verwarmen. Het is gezonder omdat het geen stof verspreidt, en veel mensen vinden het aangenamer.

  2. CONVECTIEWARMTE: Dit is indirecte verwarming waarbij het verwarmingselement koude lucht opzuigt en opwarmt. De warme lucht stijgt op, koelt af en zakt weer naar beneden, wat zorgt voor gelijkmatige verwarming.

Slimme bediening maakt het eenvoudig om ventilator radiatoren te bedienen via een touchscreen of zelfs via wifi. Ze zijn ook efficiënter dan gewone radiatoren en hebben een dun ontwerp dat gemakkelijk te installeren is op verschillende manieren.

ventilator-lifestyle
Een moment a.u.b.…