Naar inhoud
0

Wanneer een close in boiler aanschaffen?

Een close in boiler is een kleine elektrische boiler die je in de keuken of badkamer installeert. Deze zorgt er dan voor dat je onmiddelijk over warm water beschikt. De boiler installeer je namelijk dichtbij het tappunt. Hierdoor verliest je boiler nauwelijks tot geen warmte. Hierdoor bespaar je energie. Het warme water hoeft namelijk geen lange weg door waterleidingen meer af te leggen. 

Wanneer is een close in boiler interessant? 

Wanneer er sprake is van een leiding van langer dan 10m of een binnendiameter groter dan 13mm, gaat er veel energie en water verloren alvorens het water warm wordt. In dit geval is een close in boiler een goede oplossing om energie te besparen. Wat we ook als regel hanteren: als je langer dan 30 seconden op warm water uit de kraan moet wachten, dan is een close in boiler het overwegen waard. 

Voor grote gezinnen is deze close in boiler erg interessant: je kan warm water gebruiken op verschillende plaatsen in het huis zonder dat de andere daar hinder van ondervindt. Een close in boiler wordt meestal in de keuken geplaatst omdat hij het meeste voordeel biedt bij kleine aftappingen water. Daarom wordt dit type ook wel een keukenboiler genoemd.

Bekijk het assortiment aan elektrische boilers van BoilerGarant

Wil je even een kijkje nemen welke elektrische close in boilers er allemaal zijn? Dat kan. Neem gerust een kijkje in onze webshop. En laat je informeren over close in boilers. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met het deskundige team van BoilerGarant. We helpen je graag verder met advies. 

Lees ook deze blogs