De maatregelen omtrent het coronavirus zijn versoepelt onze showroom is weer geopend voor bezoek. Lees hier meer informatie. 
1008 klanten geven ons een 8,8

Boiler van 20 liter nodig?

Met een boiler in huis heb je altijd een voorraad aan warm water. Hierdoor heb je op elk moment van de dag warm water bij de hand. Tegenwoordig zijn er diverse boilers in verschillende formaten op de markt te vinden. Zo heb je een boiler van 20 liter en zelfs boilers van 200 liter. Welke boiler jij het beste kunt kiezen, hangt van een aantal factoren af. We benoemen ze hieronder.

Hoe weet je welk formaat boiler je nodig hebt?

Om erachter te komen of je een boiler van 20 liter of een andere boiler nodig hebt, is het een goed idee om na te gaan hoeveel warm water je ongeveer op een dag verbruikt. Wanneer je warm water tapt, wordt er 40% van het water uit de boiler vermengd met water dat rechtstreeks uit de waterleiding komt. Dit is handig om te weten bij het berekenen van de inhoud die jouw boiler moet hebben.

Hoeveel water verbruik je gemiddeld?

Om na te gaan welke boiler je nodig hebt, is het goed om te weten hoeveel warm water je per dag gemiddeld verbruikt. Bij het uitrekenen daarvan, kun je de volgende gegevens gebruiken:

  • Bij een gemiddeld douchebeurt wordt zo’n 50 liter water verbruikt.
  • In een gemiddeld bad gaat zo’n 120 liter water.

Wat is de som die je aan de hand hiervan kunt toepassen?

Aan de hand van bovenstaand gegevens kun je goed uitrekenen hoeveel liter water er in jouw boiler moet kunnen worden opgeslagen. Deel hiervoor het aantal liter warm water dat je gemiddeld op een dag verbruikt door 0.4. De uitkomst van deze som is het aantal liter waarvan je een boiler nodig hebt. Moet je het aantal liter afronden? Bijvoorbeeld omdat je op een boiler van 20 liter uitkomt, maar geen geschikte boiler in dit formaat kunt vinden? Rond dan altijd naar boven af, dan weet je namelijk zeker dat je nooit zonder warm water komt te zitten.

Als je zeker wilt weten welke boiler geschikt is voor jouw situatie, dan bevelen wij onze keuzehulp aan. Binnen een minuut helpen wij je aan de juiste boiler. 

Waar kun je een boiler het beste installeren?

Wil je niet lang wachten op warm water? Dan kun je het beste de boiler zo dicht mogelijk bij de kraan plaatsen. Hoe verder het tappunt van de boiler is verwijderd, hoe langer het duurt voordat je warm water hebt. Het warme water dat richting de kraan gaat, verliest onderweg ook wat warmte. Dus hoe dichter de boiler bij het tappunt zit, hoe minder lang het duurt dat het water op de juiste temperatuur is, hoe meer energie je bespaart. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Welke soorten boilers zijn er?

Naast dat er verschillen zijn in de inhoud van boilers, zijn er ook verschillende soorten boilers te vinden. Dat zijn:

  • Verticale boilers: deze boilers komen het vaakst voor.
  • Horizontale boilers: deze boilers kun je horizontaal installeren. Dat is ideaal wanneer je in de hoogte niet veel ruimte hebt om een boiler te plaatsen.
  • Indirect gestookte boilers: een indirect gestookte boiler zorgt ervoor dat er meer warm water uit de huidige Cv-ketel wordt gehaald, waardoor het water indirect wordt voorverwarmd. Hierdoor heb je een lager energieverbruik dan bij andere boilers.
  • Keukenboilers: dit zijn erg compacte boilers die alleen het water verwarmen dat in de keuken wordt gebruikt.
  • Kokend water boilers: dankzij kokend water boilers is het mogelijk om niet alleen koud en warm, maar ook kokend water te tappen.

Welke boiler kies jij?

Je weet nu hoe je zelf kunt berekenen of je een boiler van 20 liter, of juist een ander formaat boiler nodig hebt. Weet jij al welke boiler jij kiest? Bestel hem dan vandaag nog op BoilerGarant.nl. Wanneer je voor 16.00 uur bestelt, heb je de boiler morgen al in huis! Weet je nog niet zo goed welke boiler je het beste kunt nemen? Vul dan onze keuzehulp in, want wij geven je graag advies op maat.


Maak gebruik van de keuzehulp

Weet binnen 1 minuut welke boiler je nodig hebt.
« Terug naar overzicht

Lees ook deze blogs

Handige links

Bezorgkosten

Nederland
Wij rekenen geen verzendkosten voor boilers in Nederland. Voor onderdelen of accessoires rekenen we € 7,95 verzendkosten.
Bestelt u tegelijk met een boiler? Dan zijn er geen verzendkosten.

België
Naar België rekenen wij € 15,- verzendkosten voor boilers, onderdelen en accessoires. 

Betaalmogelijkheden


In onze webshop kunt u kiezen uit de volgende betaalmogelijkheden.
Afterpay (tot 250 euro)
iDeal
Creditcard
Via overboeking (product wordt pas verstuurd als de betaling binnen is)
Mister cash (voor onze belgische klanten)  

Betaalmogelijkheden in ons magazijn (bij afhalen)
Pinnen
Contant

 

Levertijd

Door de ruime voorraad van BoilerGarant heb je jouw boiler, airco of ander product snel in huis!

Maandag tot en met vrijdag
Bestel je op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag voor 16.00 uur? Dan versturen wij je bestelling nog dezelfde dag. 

In het weekend
Bestel je in het weekend? Dan versturen wij je bestelling op maandag.