Naar inhoud
0

Wanneer boiler met dubbele scheiding

Een boiler kan een dubbele scheiding hebben. Een dubbele scheiding in de boiler dient om verontreiniging door vreemde stoffen tegen te gaan. Dit wordt gebruik bij warmtapwatertoestellen met een indirecte verwarming waarbij het nominaal vermogen van de boiler groter dan 45 kW is. De warmtewisselaar moet tevens voldoen aan de eisen die gelden voor warmtewisselaars zoals gesteld in de Kiwa BRL - K656. 

Boilers met een enkele scheidingswand

Boilers met een met een vermogen van groter dan 45 kW die niet zijn gekoppeld aan de CV installatie en alleen bedoeld zijn voor warmtapwater kunnen worden uitgevoerd met een enkele scheidingswand. 

Ook is het mogelijk om dat in het leidingwerk tussen de boiler en de cv-ketels een aparte warmtewisselaar met dubbele scheiding wordt gemonteerd. Let op de dat bij de bepaling van het nominaal vermogen alleen om de cv-ketels ten behoeve van de ruimteverwarming gaat en de boiler voor het warmtapwater hier bij niet betrokken wordt. 

Vragen over de boilers met een dubbele scheiding?

Neem gerust contact op met BoilerGarant. We helpen je graag verder met het begrijpen van de boiler. Je bereikt ons op 0342 - 430899. Ook kan je een mail sturen naar info@boilergarant.nl.  

Lees ook deze blogs