Naar inhoud
0

Slim besparen met je boiler

Door efficiënt met je boiler om te gaan, bespaar je op energie en op kosten. Hier zijn enkele praktische tips die je helpen energie en geld te besparen.

1. Verlaag de temperatuur van je boiler

De standaardinstelling van veel boilers staat op 70-75°C, maar is dit altijd nodig? Door de temperatuur te verlagen, kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Een temperatuur van 60°C is vaak voldoende voor dagelijks gebruik en helpt bij het verminderen van energieverbruik zonder in te leveren op comfort.

2. Isoleer je boiler

Een goed geïsoleerde boiler behoudt zijn warmte langer, waardoor je energie bespaart. Uiteraard zijn alle boilers al goed geïsoleerd maar je kunt dit nog een stap verder doen. Je kunt je boiler isoleren met speciale isolatiedekens of piepschuim. Deze eenvoudige aanpassing vertraagt het afkoelen van het water, waardoor de boiler minder warmte verliest aan de lucht. Dit gaan overigens wel maar om relatief kleine hoeveelheden.

3. Gebruik een slimme thermostaat

Veel moderne boilers zijn compatibel met slimme thermostaten, die je kunt bedienen met jouw smartphone. Door gebruik te maken van deze technologie, kun je de boiler alleen inschakelen wanneer dat nodig is. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en helpt je om efficiënter met jouw energieverbruik om te gaan.

4. Regelmatig onderhoud

Kalkaanslag en andere problemen kunnen de efficiëntie van jouw boiler verminderen. Regelmatig onderhoud en inspectie zijn essentieel om jouw boiler optimaal te laten functioneren. Het schoonmaken van de binnenkant van de boiler en het controleren op defecten kan de levensduur verlengen en de efficiëntie verhogen.

5. Gebruik je boiler als wateraccu

Heb je zonnepanelen? Overweeg dan om jouw boiler om te zetten in een wateraccu met de Solar iBoost. Deze innovatieve oplossing gebruikt de overtollige energie van jouw zonnepanelen om het water in de boiler te verwarmen. Dit is een slimme manier om jouw zonne-energie optimaal te benutten en nog meer te besparen op je energierekening.

Door deze tips toe te passen, kun je niet alleen besparen op jouw energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere leefomgeving. Blijf ons volgen voor meer tips en adviezen om het meeste uit jouw boiler te halen!

Ontdek welke boiler of warmtepompboiler het best bij jouw situatie past.

Invullen duurt 30 seconden

Lees ook deze blogs