Naar inhoud
0

Hoe kun je besparen met een hybride cv ketel?

Hoe werkt een hybride cv ketel?

Wanneer je aan de verwarming van een huis denkt, zul je waarschijnlijk al gauw bij de traditionele cv ketel uitkomen. Dit is alleen niet de meest duurzame, noch de meest goedkope manier om je huis te verwarmen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een hybride cv ketel. Deze combineert het beste van een warmtepomp en een cv ketel in een. We vertellen je er hieronder meer over.

Wat is een hybride cv ketel?

Een hybride cv ketel werkt samen met een warmtepomp. Warmtepompen staan erom bekend een stuk milieuvriendelijker te zijn dan traditionele verwarmingsbronnen, doordat ze geen gebruik van gas maken. Een warmtepomp onttrekt namelijk warmte aan de omgeving om op die manier een huis te verwarmen. Dat gaat goed wanneer het buiten niet te koud wordt, maar wanneer het echt gaat vriezen of er bijvoorbeeld veel vraag naar warm water is, kan de werking van een warmtepomp afnemen. Dat is het moment dat de hybride cv ketel zijn werk kan doen.

Hoe werkt een hybride cv ketel?

Wanneer je kiest voor een hybride cv ketel zal zo’n 80% van het jaar de warmtepomp je huis verwarmen. Op de momenten waarop dit een warmtepomp niet lukt, heb je altijd nog de cv ketel. Die zorgt er bovendien het hele jaar lang voor dat het tapwater in huis wordt verwarmd. Je hebt dus niet alleen altijd een warm huis, maar ook warm water op elk moment van de dag.

Voordelen van een hybride cv ketel

Een hybride cv ketel is ideaal wanneer je op zoek bent naar een duurzamere manier van verwarmen, maar nog niet volledig van je cv ketel af wil. Ook voor huizen die niet goed genoeg geïsoleerd zijn om van het gas af te stappen, is dit een slimme oplossing. Door gebruik te maken van een hybride cv ketel kun je gas en energiekosten besparen, maar hoef je niet in te leveren op wooncomfort.

Toepassing van BoilerGarant bij een hybride cv ketel

Ben je op zoek naar een manier om ook het water in huis op een duurzame manier te verwarmen? Dan kun je naast een hybride cv ketel ook kiezen voor een elektrische boiler met warmtewisselaar. Dit soort boilers zijn namelijk aan te sluiten op alternatieve warmtebronnen, zoals zonnecollectoren of een pellet kachel. Zo word je ook wanneer het op warm water aankomt, minder afhankelijk van je cv ketel. Bij BoilerGarant vind je elektrische boilers met een of twee warmtewisselaars, die bijvoorbeeld ook zijn aan te sluiten op zonnepanelen of andere vormen van groene stroom. Welke het meest geschikt is voor jouw situatie, vertellen we je natuurlijk graag. 

Lees ook deze blogs