Naar inhoud
0

Elektrische boiler of geiser?

Als je twijfelt over de keuze voor een boiler of een geiser, dan is het fijn als je even wat meer informatie kan lezen. Er zijn namelijk enkele belangrijke zaken waar je op moet letten en die de keuze voor jou makkelijker gaan maken. 

Wat is het verschil tussen een boiler en een geiser? 

Een geiser verwarmt het water op gas, en doet dit net als een elektrische doorstromer pas op het moment dat het gebruikt wordt en heeft daarom geen voorraadtank zoals een boiler. Er zijn verschillende typen boilers. De meesten verwarmen het water op elektriciteit en sommigen op gas. 

Het voordeel van een geiser is dat er onbeperkt warm water getapt kan worden. Het nadeel is dat we naar een gas loze maatschappij moeten. Hierdoor zal het gebruik van een geiser steeds duurder in energiekosten worden. 

De voordelen van een elektrische boiler

Voordelen zijn er genoeg: zo profiteer je van comfort, weinig energiekosten en vooral de aansluiting op zonnepanelen is interessant aangezien je dan nog energiezuiniger aan warm water komt. Daarnaast zijn elektrische boilers in opkomst en kun je kiezen uit verschillende slimme uitvoeringen die het best bij jouw situatie passen. 

Geschikte boilers voor jouw situatie

Welke elektrische boiler goed bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Elke situatie is uniek en daarom is het lastig om advies te geven op deze manier. Daar hebben we iets op gevonden, namelijk onze keuzehulp. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Lees ook deze blogs