Naar inhoud
0

Alles over een efficiëntere boiler met buffervat

 

 

 

 

Wat is een buffervat?

Een elektrische boiler of warmtepompboiler is al een behoorlijk stuk duurzamer dan de traditionele CV-ketel, omdat deze installaties geen gebruikmaken van gas. Met een buffervat wordt het echter mogelijk om nóg meer energie te besparen. Een buffervat werkt namelijk als opslagtank voor het warme water dat door een boiler wordt geproduceerd. Dankzij de goede isolatie van zo’n buffervat heb je altijd een voorraad warm water klaarstaan. Dit water blijft warm totdat je het gebruikt om bijvoorbeeld te douchen of de afwas te doen. Er zitten bovendien nog meer voordelen aan het installeren van een buffervat.

De voordelen van een buffervat

Als een warmtepomp te vaak aan- en weer uitgeschakeld wordt, kan dit effect hebben op de levensduur van het apparaat. Een buffervat kan er dus voor zorgen dat je boiler langer meegaat, omdat deze niet constant aan hoeft te staan. Alleen wanneer het warme water in het buffervat op dreigt te raken, zal de warmtepomp aanspringen om de watertempratuur weer op pijl te brengen. Dit merken de meeste mensen direct aan de energierekening. Een buffervat sluit je bovendien eenvoudig aan op alternatieve energie- en warmtebronnen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of warmtepompen. Zo kun je nog meer besparen op energiekosten én draag je een steentje bij aan een beter milieu.

 

Verschillende buffervaten van BoilerGarant

Welk buffervat voor jouw situatie geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het maakt bijvoorbeeld uit waarvoor je het buffervat wil gebruiken: schaf je deze alleen voor het tapwater of is het de bedoeling om heel het huis te verwarmen? Ook ben je afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis om het buffervat te kunnen plaatsen. De capaciteit van onze buffervaten varieert van 160 tot 2000 liter. Voor een een- of tweepersoonshuishouden is een buffervat met een lagere capaciteit doorgaans genoeg. Woon je met een groot gezin dat bijvoorbeeld houdt van uitgebreid douchen? Dan kun je beter naar buffervaten van 300 of 500 liter kijken.

In ons aanbod vind je buffervaten van het merk Tesy. Dit is een betrouwbaar kwaliteitsmerk van boilers, elektrische kachels en buffervaten waar we al sinds 2015 importeur van zijn. Kom je er toch niet helemaal uit welk buffervat geschikt is voor jouw situatie of heb je vragen over de installatie? Aarzel niet om contact op te nemen met BoilerGarant. We helpen je graag met het uitkiezen van het juiste buffervat.

Lees ook deze blogs

Cv-ketel vervangen voor een boiler

Neem een stap in de verduurzaming van je woning door de cv-ketel te vervangen voor een boiler in combinatie met elektrische verwarming. Lees in ons blog hoe je dit kunt doen.

Verwarmen met een airco goedkoper dan gas?
Wat is goedkoper: gas of stroom?

Elektrisch verwarmen goedkoper? Als er gekozen moet worden tussen gas of stroom, is stroom niet alleen duurzamer maar vaak ook nog goedkoper.