Naar inhoud
0

Wanneer de boiler vervangen?

Het klinkt het meest logisch om de boiler te vervangen wanneer deze kapot is. De boiler verwarmt het water niet meer en dus heb je een nieuwe nodig. Echter ben je te laat. Je zit nu namelijk een tijdje zonder warm water. En dat is vervelend en had je bovendien kunnen voorkomen. 

Wees op tijd met het vervangen van de boiler

Een boiler die kapot is kan gaan lekken en hierdoor waterschade aanrichten. Voorkomen is beter dan genezen. Hoe ouder de boiler is, hoe groter het risico is dat je boiler kapot gaat. Wees er daarom op tijd bij. 

Boiler aan de muur

Beoordeel het verbruik

Heb je al een tijdje dezelfde boiler? Dan is het goed om eens te kijken naar het verbruik van de boiler. Fabrikanten staan niet stil en lanceren steeds zuinigere boilers op de markt. Hierdoor kan het zijn dat jij met een boiler zit die jou opzadelt met hoge energiekosten. Dan kan het best wel eens verstandig zijn om de boiler te vervangen voor een energiezuinige boiler. Productontwikkeling stopt nooit en de techniek in de boilers (zowel energie als isolatie) wordt steeds beter. 

De investering die je dan doet om een oude boiler te vervangen voor een hele zuinige boiler heb je vaak met 1 of 2 jaar terug verdiend.

Lees ook deze blogs