Naar inhoud
0

Alles wat je wil weten over de elektroboiler

Wat is een elektroboiler?

Duurzame alternatieven in huis worden steeds normaler. Niet alleen omdat gasloos verwarmen goed is voor het milieu doordat je hierdoor minder CO2 uitstoot, maar ook omdat je een hoop kunt besparen op energiekosten door over te stappen. Eén van de manieren om het water in huis op te warmen zonder gas, is door middel van een elektroboiler. In tegenstelling tot een traditionele CV-ketel die werkt op gas, gebruikt een elektrische boiler elektriciteit om het water in je badkamer en keuken te verwarmen. Dat kan goedkoper zijn door de boiler te voeden met overtollige zonnestroom. Met een elektroboiler kun je daarom lekker lang douchen zonder je zorgen te hoeven te maken over het milieu óf je gasverbruik.

 

Wat is zo’n elektroboiler nu precies en hoe werkt deze? Een elektrische boiler bestaat uit een vat dat is gevuld met water. In dat vat zitten verschillende verwarmingselementen, die door middel van elektriciteit het water in het vat opwarmen. Omdat het watervat van de boiler goed geïsoleerd is, blijft het opgewarmde water lang warm. Wanneer je gebruikmaakt van het warme water, door bijvoorbeeld te douchen of de afwas te doen, wordt het waterniveau in de boiler automatisch aangevuld. Het water wordt dan weer opnieuw opgewarmd en blijft warm totdat je het gebruikt.

 

Voordelen van een elektroboiler

Doordat het water in een elektroboiler dankzij de goede isolatie van het watervat warm blijft, hoeft een boiler alleen aan te slaan wanneer je dat daadwerkelijk wil. Je kunt de boiler dus ook gebruiken om teveel opgewekte zonne-energie in op te slaan zodat je dit ’s avonds weer kan gebruiken. Een elektroboiler is dus tegelijkertijd een opslagtank voor je warme water. Niet alleen is elektriciteit een stuk goedkoper dan gas, ook bespaar je energiekosten met een elektrische boiler, doordat deze niet constant aan hoeft te staan.

 

De verschillende elektroboilers van BoilerGarant

Bij BoilerGarant kun je terecht voor verschillende elektroboilers van het betrouwbare merk Tesy. Naast een standaard elektroboiler met verwarmingselementen kun je ook kiezen voor een warmtepompboiler. Deze onttrekt warmte aan de omgeving om het water te verwarmen. We bieden boilers aan met verschillende capaciteiten. Een elektroboiler van 5 liter is ideaal wanneer je deze af en toe in de keuken wil gebruiken, maar een boiler van 150 liter of meer kan een geheel huis voorzien van warm water. Welke van onze boilers geschikt is voor jouw huis, is dus afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. 

 

Bekijk snel welke boiler of warmtepompboiler bij jouw situatie past!

Invullen duurt 30 seconden

Lees ook deze blogs