Naar inhoud
0

Waar plaats je de overdrukventiel bij de boiler?

De overdrukventiel plaatsen bij de boiler

Als je de overdrukventiel wilt plaatsen bij de boiler is de meest ideale plek om dit te doen direct onder boiler. Dit doen we met een inlaatcombinatie. De inlaatcombinatie heeft een overdrukbeveiliging en terugstroombeveiliging. Met de overdrukventiel voorkom je onder andere dat er tegen een dichte sluis gepompt wordt vanuit de boiler. 

BoilerGarant helpt je graag met je overdrukventiel

Hoe dichter bij de boiler je de overdrukventiel plaatst, hoe beter. De overdruk raak je dan zo snel mogelijk kwijt. Als dit met de installatie niet goed uit komt, is het geen probleem om de overdrukventiel en de inlaatcombinatie verderop in de leiding te monteren.

Let op: plaats de onverdrukventiel niet verder dan 1 meter vanaf de boiler! Heb je installatie materiaal nodig? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment.

Ga aan de slag!

Bij BoilerGarant hebben we de juiste producten in het assortiment voor een volledige, veilige en goed functionerende inlaatcombinatie. Heb je advies nodig voor jouw installatie? Neem dan gerust om met de deskundige monteurs bij BoilerGarant. Wij helpen je graag op weg met het plaatsen van je overdrukventiel.

 

Lees ook deze blogs