pixel
Naar inhoud
0

Elektrische boiler vullen met water

Als je een nieuwe elektrische boiler hebt gekocht, wil je uiteraard weten hoe je deze moet aansluiten en vullen met water. Om dit te doen, is het handig om meer informatie te lezen over hoe je dit doet en waar je op moet letten: 

Zo vul je jouw elektrische boiler met water

Op de boiler wordt de koudwater aanvoer en warmwater afvoer richting de kraan of douchekop aangesloten. De elektrische boiler vult zich door de waterleidingdruk erop te zetten en de warmwaterkraan open te zetten. Het inkomende koud water zal alle lucht uit de boiler drukken. Wanneer er geen lucht meer uit de warmwaterkraan komt, is de elektrische boiler geheel gevuld. De warmwaterkraan kan nu dicht en de boiler kan worden ingeschakeld. 

Tijdens het gebruik wordt het koude water onderin de boiler toegevoerd en drukt daarmee het warme water omhoog naar de warmwateruitvoer. 

Geschikte boilers voor jouw situatie

Welke elektrische boiler goed bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Elke situatie is uniek en daarom is het lastig om advies te geven op deze manier. Daar hebben we iets op gevonden, namelijk onze keuzehulp. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Heel simpel dus

Voor meer informatie over hoe je jouw elektrische boiler goed kan installeren, adviseren we om onderstaande video te bekijken. 

 

Lees ook deze blogs