Naar inhoud
0

Elektrische boiler in combinatie met warmtepomp

Als je op zoek bent naar slimme oplossingen om aan warm water te komen in je huishouden, dan zul je je ook afvragen of een elektrische boiler in combinatie met een warmtepomp interessant is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat dit ook comfortabel is. 

Elektrische boiler combineren met een warmtepomp

Een warmtepomp heeft vaak een buffervat voor warmteopslag. Vanuit dit buffervat kan dan warmte toegevoerd worden naar bijvoorbeeld de vloerverwarming en ook naar een elektrische boiler die dan als na-verwarmer kan dienen. Zo is er meestal maar heel weinig elektriciteit nodig om over warm tapwater te kunnen beschikken. De boiler krijgt immers al warm water vanuit het buffervat die in de warmtepomp zit. 

Dit is een zeer interessante mogelijkheid doordat de boiler weinig elektriciteit hoeft te gebruiken. Ondertussen ervaar je het gemak en comfort van snel warm water uit de tap. 

Een elektrische boiler vs een warmtepomp

Een boiler wordt alleen toegepast voor het produceren van warm tapwater, terwijl een warmtepomp geschikt kan zijn voor het verwarmen van ruimten en tevens warm tapwater kan produceren. BoilerGarant beschikt ook over ook warmtepompboilers die alleen warm tapwater leveren. 

Een warmtepomp kan goedkoper warm tapwater leveren, maar is duurder in aanschaf en neemt veel ruimte in. Een warmtepomp is alleen geschikt voor het verwarmen van ruimten als deze goed geïsoleerd zijn.

Bekijk warmtepompboilers

Wil je weten welke elektrische boiler het beste bij jou past? 

Dat is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Elke situatie is uniek en daarom is het lastig om advies te geven op deze manier. Daar hebben we iets op gevonden, namelijk onze keuzehulp. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Lees ook deze blogs