Naar inhoud
0

Boiler of doorstromer?

Als je twijfelt over de keuze voor een boiler of een doorstromer, dan is het fijn als je even wat meer informatie kan lezen. Er zijn namelijk enkele belangrijke zaken waar je op moet letten en die de keuze voor jou makkelijker gaan maken. 

Wat is het verschil tussen een boiler en een doorstromer?

Een doorstromerverwarmer heeft geen voorraadtank zoals een boiler, waardoor het te tappen water direct opgewarmd moet worden tijdens het opendraaien van de kraan. Het voordeel is dat er geen warmhoud verliezen zijn. Het warme water hoeft niet opgeslagen te worden en in een tank, waardoor je dus zeker weet dat er geen warmte verloren gaat tijdens deze opslag. 

Het nadeel is echter dat er krachtstroom nodig is om het water in die snelheid te verwarmen. Het grote benodigde vermogen wat in de meeste situaties niet voorhanden is, maakt een doorstromer niet mogelijk. Controleer daarom goed of een doorstromer überhaupt mogelijk is in uw huishouden om teleurstelling te voorkomen. 

De voordelen van een elektrische boiler

Voordelen zijn er genoeg: zo profiteer je van comfort, weinig energiekosten en vooral de aansluiting op zonnepanelen is interessant aangezien je dan energiezuinig aan warm water komt. Daarnaast zijn elektrische boilers in opkomst en kun je kiezen uit verschillende slimme uitvoeringen die het best bij jouw situatie passen. 

Geschikte boilers voor jouw situatie

Welke elektrische boiler goed bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Elke situatie is uniek en daarom is het lastig om advies te geven op deze manier. Daar hebben we iets op gevonden, namelijk onze keuzehulp. Door enkele vragen in te vullen, krijg je direct advies over welke boiler het beste past bij jouw situatie. Het invullen kost je een halve minuut tot 1 minuut van je tijd. 

Lees ook deze blogs