Naar inhoud
0
Beoordeling: 8,8 door 1028 klanten op Kiyoh

Waarom een boiler in de keuken?

Een boiler wordt in de keuken gebruikt om snel warm water te krijgen. De behoefte aan een boiler in de keuken onstaat vaak doordat mensen lang moeten wachten op warm water. Dit komt voor als er bijvoorbeeld CV-ketel boven op zolder hangt. Het warme water moet dan helemaal vanaf de zolder naar de keuken stromen. Dit heeft als nadeel dat er zowel warmte als energie verloren gaat tijdens het transport van warm water. Nog een nadeel: zodra de kraan wordt dichtgedraaid koelt het warme water weer af. Dit is dus voor niks opgewarmd. Super zonde! 

Een boiler in de keuken levert comfort

Het probleem dat je lang op warm water moet wachten is eenvoudig op te lossen door een kleine boiler in de keuken te plaatsen. Als richtlijn houden wij altijd 30 seconden aan. Als je langer dan 30 seconden moet wachten op warm water, dan is het de moeite waard om een nieuwe boiler in de keuken te plaatsen. Je hebt dan meer comfort en je verliest minder energie. Hierdoor bespaar je op lange termijn. 

Waar plaats je een boiler in de keuken?

Er zijn twee opties om de boiler in de keuken te plaatsen: boven het tappunt (close-up) en onder het tappunt (close-in). De leiding naar de kraan is dan nog maar 30 cm waardoor je super snel warm water hebt. Als je kiest voor een close-in boiler, dan is dat de eenvoudige manier. Door dit te doen als close-in, hoef je de boiler alleen maar neer te zetten in de keukenkast. Als je voor close-up (boven de kraan) kiest, dan zul je de boiler aan de wand of muur moeten monteren. 

Lees ook deze blogs