Naar inhoud
0
Snel naar

Solar iBoost

Op voorraad
595,00 Incl. 21% BTW

De eenvoudige opslag van zonne-energie Maak van een elektrische boiler een Water Accu met de Solar iBoost. Ongeacht het merk zonnepanelen, enkelfase omvormer of elektrische boiler, stuurt dit slimme apparaatje de elektrische boiler aan met de exacte hoeveelheid onbenutte zonne-energie. 

Opwekken
Benut zonne-energie, die normaal wordt terug geleverd aan het net
Opslaan
Verwarm tapwater in met onbenutte zonne-energie door de Solyx Energy WaterAccu
Gebruiken
Douche nóg schoner op duurzaam verwarmd tapwater

Transformeer je Elektrische Boiler in een Slimme Accu met de Solar iBoost!

Over dit product

Besparen met Solar iBoost+

Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, wordt het overschot meestal automatisch teruggevoerd naar het elektriciteitsnet, zonder dat u zich hiervan bewust bent. Met Solar iBoost+ kunt u deze overtollige energie echter slim benutten en direct besparen op uw energieverbruik, vooral als u beschikt over een warmwateropslag met een verwarmingselement, zoals een elektrische boiler.

Componenten van Solar iBoost+

Solar iBoost+ wordt aangestuurd door twee hoofdcomponenten:

  1. Meetklem: Deze meetklem registreert de hoeveelheid zonne-energie die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

  2. Zender: De zender stuurt deze meetgegevens draadloos naar de Solar iBoost+.

Solar iBoost+ gebruikt deze gegevens om uw elektrische boiler efficiënt aan te sturen met het gemeten overschot aan energie. De traploze regeling zorgt ervoor dat de boiler precies de juiste hoeveelheid energie ontvangt, in plaats van simpelweg aan of uit te schakelen, zoals bij een gewone elektrische boiler.

Vereisten voor de installatie van Solar iBoost+ bij u thuis

Om optimaal te profiteren van Solar iBoost+, zijn er twee belangrijke voorwaarden:

  1. Enkelfase omvormers: Solar iBoost+ werkt het beste in combinatie met enkelfase omvormers voor zonne-energie.

  2. Niet-smart elektrische boiler: De elektrische boiler waarop Solar iBoost+ wordt aangesloten, mag geen slimme of elektronische functies hebben, zoals een display. Eenvoudige analoge boilers zijn geschikt, ongeacht het merk.

De installatie van Solar iBoost+ is eenvoudig dankzij de meegeleverde installatiehandleiding. Bovendien is het systeem gebruiksvriendelijk, waardoor u meer rendement haalt uit uw zonne-energie zonder in te leveren op comfort.

Boiler Accu: Energieopslag in de vorm van warm water

De boiler Accu is een innovatief concept waarmee u energie kunt opslaan in de vorm van warm water. Dit systeem omvat de Solar iBoost+ en een standaard elektrische boiler. Hierdoor kunnen huishoudens niet alleen hun zonne-energie beter benutten, maar ook gas besparen.

Belangrijk om te vermelden is dat de Boiler Accu geen elektriciteit produceert, maar warm water. Wist u dat ongeveer 20-25% van uw energierekening naar de verwarming van water gaat? Met de Boiler Accu biedt Boilergarant een betaalbaar en eenvoudig alternatief voor thuisbatterijen.

Toepassingsmogelijkheden van Solar iBoost+

U kunt Solar iBoost+ gebruiken in combinatie met:

  1. Niet-slimme boiler: Bijvoorbeeld onze Modeco boiler, of elke andere niet-slimme boiler die begint te verwarmen zodra deze stroom krijgt.

  2. Warmte-element in boiler of buffervat: U kunt Solar iBoost+ ook aansluiten op een elektrisch verwarmingselement in een boiler of buffervat. Dit element moet eenvoudig zijn, met een maximumvermogen van 3000 Watt en mag geen slimme regeling hebben.

 

Gerelateerde producten

De Buddy
De Buddy is hét activiteiten accessoire voor enkelfase huisaansluitingen. In veel huishoudens wordt de Solar iBoost op zolder geïnstalleerd. Met de Buddy heeft u op afstand inzicht in (en controle over) de activiteiten van de Solar iBoost.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor u klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.