Naar inhoud
0

Elektrische buitenkachel kopen

Ook buiten altijd een prettige warmtebron hebben? Bijvoorbeeld op je terras, in de tuinserre of onder de pergola? Kies dan voor een elektrische buitenkachel kopen.

De voor- en nadelen van een elektrische buitenkachel

Bij een kachel denk je al snel aan de centrale verwarming of een elektrische verwarming die je indoor gebruikt. Buiten is het echter lang niet altijd even aangenaam, terwijl je toch buiten wilt of moet zijn. In dat soort gevallen is een elektrische buitenkachel kopen jouw oplossing. Een kachelsysteem dat op basis van infrarood werkt en vrijwel direct warmte levert. Zo kun je alsnog ontspannen en comfortabel buiten zitten of staan, terwijl het wat kouder is.

Een elektrische buitenkachel kopen bij BoilerGarant betekent dat je een efficiënt en praktisch verwarmingssysteem in huis haalt. Het primaire voordeel is dat het vrijwel direct verwarmt bij het inschakelen dankzij het infrarood systeem, wat dus gelijk voor een aangenamere temperatuur zorgt. Een ander voordeel is de eenvoudige montage en nadien is het letterlijk plug & play, waarbij de toepassingsmogelijkheden erg divers zijn.

De elektrische buitenkachel kan uitstekend ingezet worden op je terras, maar kan ook uitstekend dienst doen als verwarmingselement in de pergola. Dankzij de eenvoudige montage is het grote voordeel dat je het op veel plekken kwijt kan. Een nadeel is echter dat de warmte niet behouden blijft, gezien het in de buitenlucht is. Hierdoor zal de elektrische buitenkachel continu op vol vermogen moeten draaien wil het de warmte blijven bieden, wat enigszins terug te zien kan zijn op de energierekening.

Met welke kenmerken onderscheid een elektrische buitenkachel zich?

Een van de belangrijkste kenmerken van een elektrische buitenkachel is dat deze veelal bestaat uit een infrarood systeem. Wat er gebeurt is dat het systeem warme straling afgeeft op een manier die doet denken aan de warmte van de zon. Ook daarbij is het de infraroodstraling die je het warmere gevoel geeft zonder dat de temperatuur stijgt. Een vernuftig systeem, dat uitstekend is om buiten voor een warmere omgeving te zorgen.

Andere kenmerken die het systeem doen onderscheiden is dat het erg duurzaam is, want er is nauwelijks uitstoot omdat het natuurlijk elektrisch is. Dit is veel milieubewuster dan een gaskachel, waarbij effectief iets verbrandt wordt. Fijn is ook dat het gebruik van een elektrische buitenkachel qua energieverbruik erg goedkoop is en je zit niet met rommel. Als je een houtgestookte kachel voor buiten gebruikt, dan heb je hout nodig en de haard moet natuurlijk zo nu en dan gereinigd worden.

De elektrische buitenkachel doet zich daarin onderscheiden, want het enige wat je dient te doen is deze inschakelen bij gebruik en je hebt gelijk resultaat. Onderhoud is nauwelijks aan de orde en met een stroomvoorziening ben je klaar.

De elektrische buitenkachel van BoilerGarant

Bij BoilerGarant kan je terecht voor de elektrische buitenkachel. Het betreft hier een infrarood heater van een relatief compact formaat, waardoor het uitstekend aan de wand opgehangen kan worden zonder veel ruimte op te eisen. Gericht op bijvoorbeeld het terras of onder de pergola, zorgt het infraroodsysteem voor een directe warmtebron, waardoor buiten vertoeven op wat koudere momenten ook aangenaam wordt.

De zogeheten ‘Outdoor heater’ is specifiek bedoeld voor het verwarmen van een relatief kleine oppervlakte in de buitenlucht. Dit maakt het uitstekend geschikt voor in de tuin, op het terras, in een pergola en meer. Eventueel kan het ook dienst doen als een verwarmingssysteem in tochtige ruimtes, zoals een schuur of een wat oudere garage.

De buitenkachel die je bij BoilerGarant kunt kopen is van hoge kwaliteit, gaat lang mee en is eenvoudig te bevestigen. Je kunt de elektrische kachels hier kopen  en voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.