Naar inhoud
0

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze service of over onze producten? Kijk of je vraag hier tussen staat zodat je weer verder kunt. 

Het kan voorkomen dat een product beschadigd is tijdens het vervoer. Dit moet u dan ook gelijk na aflevering aan ons melden via de mail. Gelieve foto’s te maken van de schade. Een foto van het gehele product en een foto van de verpakking waar deze beschadigd is. Noteer je gegevens en bestelnummer en stuur die naar: info@boilergarant.nl, dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Toch niet blij met je aankoop? Je hebt altijd een bedenktijd van 14 dagen. Het product moet ongebruikt en onbeschadigd zijn. De zending moet compleet zijn zoals wij deze hebben geleverd.  In originele staat en verpakking. Retour sturen moet binnen 14 dagen. De kosten daarvan zijn voor eigen rekening. U kunt een retourformulier aan vragen door een mail te sturen naar: info@aircogarant.com of info@boilergarant.nl.

Is de verpakking van het product toch beschadigd zullen wij dit beoordelen en bepalen dan de waardevermindering.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.


“Heel goed verpakt en telefonisch goed geholpen aan een horizontale boiler”
Martin Lammers , Mijnsheerenland op KiyohKiyoh Logo
“Het uitzoeken van een boiler is een koud kunstje op de site en daarbij komt nog een vlotte levering. Top, ga zo door.”
G-J Suijkerbuijk , Nieuw-Vossemeer op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor u klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.